Atnaujintas 2007 vasario 9 d.
Nr.11
(1508)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Vyskupai ragina žmones balsuoti

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Prieš kiekvienus rinkimus Lietuvos vyskupai parašo laišką žmonėms, išreiškia savo susirūpinimą, nurodo svarbiausias nuostatas. Šiemet jie taip pat parašė laišką tikintiesiems, Dievo tautai, ir turi vilties, kad laiško turinys pasieks visus Lietuvos žmones.

Vyskupų laiškas parašytas vasario 5 dieną. Vasario 6-ąją Lietuvos Vyskupų Konferencijos sekretoriate buvo surengta spaudos konferencija. Taigi pirmieji su laišku buvo supažindinti žurnalistai.

Šiemet Lietuvos vyskupai yra itin susirūpinę dėl to, kad į savivaldybių tarybų rinkimus, įvyksiančius vasario pabaigoje, neketina ateiti daug žmonių. Taip pat kelia nerimą kažkieno paleistas gandas, jog, atėjus balsuoti, galima užbraukti visus kandidatus, t.y. sugadinti rinkimų biuletenį. Lietuvos vyskupai ragina visus žmones, turinčius balsavimo teisę, ateiti balsuoti, o atėjus, biuletenių negadinti.

Savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvauja net 24 partijos. Jau prasidėjo rinkimų agitacija, televizijos ekranuose girdime daug gražių žodžių, daug viliojančių pažadų. Kaip atsirinkti pačius geriausius kandidatus? Laiške duodamas atsakymas į šį klausimą. Negalima gundytis tais sąrašais, kuriuose puikuojasi teatro, kino, politikos žvaigždės. Kiekvienam aišku, kad „žvaigždės“ nemes Europos Parlamento kėdės, nepaliks teatro scenos. Jos tik masalas rinkėjams vilioti.

Reikėtų pasitikėti partijomis, kurios turi aiškius moralinius kriterijus, gina šeimą, gyvybę, kurios supranta savivaldybių tarybų darbo esmę, gali spręsti pačius aktualiausius, kasdieninius žmonių reikalus.

Žurnalistų paklaustas, ar ateis balsuoti ir už kokią partiją balsuos, spaudos konferencijoje dalyvavęs arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, SJ, Vyskupų Konferencijos pirmininkas, nedvejodamas atsakė, jog rinkimuose dalyvaus, savo balsą atiduos už tuos, kurie geriausiai tarnaus žmonėms. Ir pridūrė: „Bandome sąmoninti žmones, kad jie būtų atsakingi už tėvynę. Jei būtų toks katalikas, kuris daug melstųsi, bet neatsakingai žiūrėtų į rinkimus, paklaustume: koks jis katalikas? Tikintis žmogus turi būti aktyvus, išmintingas, nepasiduodantis gundymams“.

Vyskupų laiškas sekmadienį turėtų būti skaitomas bažnyčiose.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija