Atnaujintas 2007 vasario 14 d.
Nr.12
(1509)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Šventvagystė

Pasirodo, ne tik Vyriausioji rinkimų komisija skelbia rinkimus ir – ne tik į valdžias. Pagal įvairiausius požymius renkami nacionalinės premijos laureatai, metų žmogus, gražuolių gražuolė, metų nevykėlis. Įvairiausius rinkimus skelbia kas netingi, kas turi pinigų.

Vasario 7 dieną kompiuteryje atsivertę DELFI puslapį galėjome perskaityti tokį skelbimą: „Brangūs mūsų skaitytojai, turbūt pastebėjote, kad DELFI jau tapo tradicija kiekvienais metais rinkti seksualiausius Lietuvos žmones. Šiemet taip pat prašome jūsų pagalbos renkant metų seksualiausius. Tarp DELFI redaktorių po ilgų diskusijų atrinktų 36 pretendentų išvysite žymių, patrauklių, įdomių žmonių iš televizijos, sporto, pramogų verslo, tačiau kas taps pačiais seksualiausiais, nuspręsite būtent jūs. Kas taps pačia seksualiausia moterimi ir pačiu geidžiamiausiu vyru, sužinosite lygiai po savaitės – širdelėmis ir meiliais žodeliais mirguliuojančią Šv. Valentino dieną“. Nieko sau rinkimai ir „tradicija“!

Iš skelbimo aiškėja, kad DELFI ne tik nesidrovi skelbti rinkimus pagal kažkokius požymius intymiems santykiams, bet ir pati redakcija renka ir jau atrinko net 36 seksualiausius asmenis. Įdomu, ar redakcija gavo sutikimą iš tų 36 asmenų dalyvauti žeminančiame konkurse? Kaip reikia jaustis tiems asmenims, kai DELFI pamato nešvankius komentarus prie savo vardų?

Šv. Valentinas vasario 14 d. bažnytiniame kalendoriuje įvardytas kaip III amžiaus kunigas kankinys. Jo vardas sietinas su meile einant į šeimyninį gyvenimą, meile šeimoje, tačiau jokiu būdu ne su seksu. Šventojo vardo naudojimas verslui, prezervatyvų „šventėms“, nedoroms paskatoms prilygsta šventvagystei.

Apmaudu, kad ne tik DELFI, bet ir kitokios žiniasklaidos priemonių žodžiai, mintys, taurūs jausmai Šv. Valentino dieną nepakyla aukščiau juosmens, niekina šventąjį. Apmaudu ir skaudu, kad turtingos žiniasklaidos priemonės, užuot skelbusios panašius rinkimus ar konkursus, neskelbia rašinių konkursų mokyklose patriotine, tautine, pilietine tematika Vasario 16-osios proga.

Algimantas Zolubas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija