Atnaujintas 2007 vasario 21 d.
Nr.14
(1511)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Stribiškės

Petras KATINAS

Įkyrūs atsirūgavimai vakarykščia
meile su duona ir šautuvu
Jauniaus AUGUSTINO piešinys

Liaudies rašytojas, kartu ir „liaudies gynėjas“, paprastai kalbant – stribas, iki šiol negalintis susitaikyti su atgautos tautos laisve Vytautas Petkevičius išleido savo antrąją knygą, pavadintą „Durniškės“. Tai aiški užuomina, jog buvo galima tikėtis, kad tai bus satyra apie nomenklatūrinio Turniškių draustinio gyventojus – buvusius jo partijos draugus ir bičiulius bei globėjus. Pats liaudies rašytojas, pristatydamas šį jau antrą po savo „Durnių laivo“ paskvilį, sakė, kad ir jame parašyta šventa tiesa, kuri turi sukrėsti ir pažadinti iš politinio letargo kiekvieną, sukelti Lietuvos žmonių rūstybę…


Sovietinio MGB 1953 metų ketinimas sunaikinti grupę išeivijos veikėjų

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Neseniai pasirodė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro leidinys „Genocidas ir rezistencija“ 2006 m. Nr. 2 (20), kuriame paskelbta aktualių straipsnių. Viename jų rašoma apie sovietinį MGB planą 1953 metais sunaikinti grupę lietuvių emigracijos veikėjų. Archyvinę medžiagą surinko ir pateikė Darius Juodis.

Sovietinis saugumas nuolat rinko įvairią informaciją apie užsienio lietuvių veiklą. Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, sovietinis saugumas ėmėsi aktyvios veiklos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija