Atnaujintas 2007 vasario 23 d.
Nr.15
(1512)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Dar viena diskusija apie blogą patriotizmą

Vasario 16-oji – puiki proga diskusijai, teigia autorius, iškėlęs „primityviojo patriotizmo“ problemą (balsas.lt, 2007 02 13). Ji grėsminga, galinti nublokšti mus į inkvizicijos laikus.

Autoriaus valia rašyti, jeigu taip mąsto. Ir vėl pašaipiai minėti vargšes „megztas beretes“ (paprastos moterys kokį nors šaltą sausį nenešiodavo skrybėlaičių, tai tiesa) ir perspėti silpną visuomenę, „kurios istorinis mąstymas grindžiamas raudomis ir herojiškais pasakojimais“.


„Lietuvos ryto“, TV3, L.Graužinienės ir L.Simučio tiesos

Vasario 6-11 dienomis „Lietuvos rytas“ ir TV3 užpylė ant mano, ir ne tik ant mano, galvos didžiulę porciją šmeižto, paskelbė daug netiesos. Pasiūlyčiau išklausyti ir mano tiesą.

Seimo komisija buvusio savanorio Juro Abromavičiaus žūties aplinkybėms tirti, kurioje liudyti buvau pasiprašęs, vasario pradžioje telefonu mane informavo, kad vasario 7 dieną norima išklausyti A.Pangonį, S.Adamonį, A.Stašaitį ir mane. Paklausė, kurią valandą norėčiau atvykti. Pasakiau, kad bendrauju su minėtais asmenimis ir greičiausiai atvažiuosime į Vilnių vienu automobiliu. Todėl nesvarbu, kas iš mūsų apklausiamas pirmas ar paskutinis.


Atviras laiškas valstybės prezidentui Valdui Adamkui

89-ųjų Nepriklausomybės ir 17-ųjų atkurto valstybingumo metinių išvakarėse Lietuvoje vykstantys reiškiniai mane, visą savo sąmoningą gyvenimą paskyrusiai Lietuvos laisvei ir krikščioniškos moralės reikalams, verčia kreiptis į Jus – valstybės vadovą ir piliečių konstitucinių teisių garantą, dėl klausimų, kurie, atrodytų, seniai turėjo būti sutvarkyti, nebetvyroti grėsme mūsų tautai.


Šiandienos tendencija – silpninti nacionalinio saugumo pamatus

Nuo pat Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) įkūrimo komunistinė nomenklatūra ir jai atstovaujančios politinės partijos šiomis pajėgomis nepasitikėjo dėl savanorių patriotinių nuostatų. Tuoj po 1992 metų Seimo rinkimų ir 1993 metų Prezidento rinkimų, kai visa valstybės valdžia atiteko LDDP, prasidėjo atvira savanorių diskriminacija. Buvo mažinamas KASP finansavimas ir ginkluotė, naikinamos transporto ir kitos socialinės lengvatos. Stichiška savanorių reakcija į tokią diskriminaciją buvo jų akcija Pakaunės miškuose, dėl kurios nepagrįstai ir neteisingai kaltinami Vytautas Landsbergis ir visa Tėvynės sąjunga.


Apie žodžio laisvę, žmogaus teises, politiką ir specialiąsias tarnybas

(Su „Laiko ženklais“ polemizuojant.
„Lietuvos rytas“, 2007 02 15)

Tikėdama, kad Vasario 16-osios išvakarėse „Laiko ženklai“ nuoširdžiai pakvietė savo skaitytojus puoselėti žodžio laisvę, nutariau atsiliepti į šį kvietimą ir pasidalyti keletu poleminių minčių apie savo požiūrį į laisvą žodį laisvoje valstybėje. Turiu galvoje, žinoma, Lietuvą, nes viliuosi savo valstybėje sulaukti ir tikros žodžio laisvės, ir visokeriopos pagarbos žmogaus teisėms, ir specialiųjų tarnybų, kurios dirbtų, prisilaikydamos pagrindinių demokratijos principų, o jų vadovai bent jau nemeluotų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija