Atnaujintas 2007 kovo 2 d.
Nr.17
(1514)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Apžvelgė pastoracinę ir finansinę situacijas

Romas BACEVIČIUS

Trečiadienį, vasario 28 d., Kauno arkivyskupijos kurijoje vyko spaudos konferencija, kurioje arkivyskupas Sigitas Tamkevičius apžvelgė pastoracinę bei finansinę situacijas 2006 metais. Tokia konferencija vyksta kasmet ir jau yra tradicinė. Pasak arkivyskupo, dar daug kas mano, jog Bažnyčia valdo „aukso puodus“, yra uždara, todėl šiai nuomonei paneigti reikalingas atvirumas. Arkivyskupas ne tik pateikė daug įvairių skaičių apie parapijų ir kurijos pajamas ir išlaidas, institucijų veiklą, bet ir juos pakomentavo.


Gavėnia – intensyvių dvasinių pastangų metas

Telšių vyskupo ganytojo laiškas, skirtas Gavėniai

Mieli broliai seserys, Telšių vyskupijos tikintieji katalikai, vasario 21 dieną, Pelenų trečiadienį, pradedame šventąjį tikėjimo pagilinimo, dvasinio atsinaujinimo, atgailos, atsivertimo laikotarpį. Ankstyvojoje Bažnyčioje Gavėnios šventimas susiformavo iš suaugusiųjų ruošimo krikštui tvarkos. Sąmoningo gyvenimo amžių pasiekę tikintieji tuomet buvo (kaip ir dabar, po II Vatikano Susirinkimo) krikštijami po vienerių metų trukmės pasiruošimo, vadinamojo katechumenato.


Vyskupija rengiasi jubiliejui

Inesė RATNIKAITĖ

Šiluvos Švč. Mergelės Marijos
paveikslo kopija keliauja
po Kauno arkivyskupijos parapijas
Ričardi ŠAKNIO nuotrauka

Katalikų Bažnyčia vis kitokia. Vakar ji puošėsi nuotakos rūbais, šiandien apsigaubusi pelenuota atgailos skraiste, rytoj krykštaus iš džiaugsmo sveikindama laiminantį Karalių. Jos istorija nusagstyta įvairiais įvykiais, didesnėmis ir mažesnėmis šventėmis, paminėjimais, laukimu. Džiaugsmu, rimtimi ar didesniu pamaldumu pasižymi tiek visuotinės, tiek vietinės šventės.

Šiaulių vyskupija ruošiasi dešimties metų jubiliejui. Planuojami įvairūs renginiai, susitikimai.


Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Vasario 27 dieną Kaišiadorių vyskupijos svečių namuose Birštone vyko Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenarinis posėdis.

Ypatingas dėmesys buvo skirtas pašaukimų sielovadai. Vyskupams pristatyta Kauno kunigų seminarijos, Telšių vysk. V.Borisevičiaus ir Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijų rektorių parengta medžiaga, kas šiuo metu daroma pašaukimų sielovados srityje, ir siūlymai, kaip būtų galima ugdyti dvasinius pašaukimus ateityje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija