Atnaujintas 2007 kovo 7 d.
Nr.18
(1515)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

„Šalčios aleliumams“ – 10 metų

Prof. Ona VOVERIENĖ

Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazija vasario 3 dieną pakvietė į įspūdingą žiemos šventę „Šalčios aleliumai“, kuri vyko jau dešimtą kartą. Svečius iš Vilniaus, Kauno, kitų Lietuvos miestų iškilmingai sutiko Šalčios moksleivių pučiamųjų orkestras, pasipuošusios mergaitės svečius apdovanojo atminimo ženkliukais su įrašu „Šalčios aleliumai“. Didžiulis gimnazijos pastatas nuo jaunatviško orkestro garsų – skambančių, virpančių, dunksinčių, aidinčių – rodos, dar paaukštėjo ir padidėjo, ypač žiūrint į didžiulį dešimtmečių ir aštuoniolikmečių muzikantų būrį. Svečiai šypsojosi, muzikantams rodė pirštais, kad jie – jėga...


Įspūdingas Gruzijos artistų koncertas

Solistė Eteri Lamoris

Vasario 16-osios švenčių išvakarėse Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto salėje, koncertavo Gruzijos Respublikos atstovai – pasaulinės žvaigždės, dainuojančios garsiausiose operos teatrų scenose ir koncertų salėse. Tai solistai Eteri Lamoris (sopranas, Ispanija) ir Badris Maisuradzė (tenoras, Gruzija). E.Lamoris kilusi iš garsių Gruzijos muzikų šeimos – jos senelis buvo Gruzijos operos teatro savininkas, o motina – garsi operos dainininkė. E.Lamoris yra devynių tarptautinių solistų konkursų laureatė, septyniuose iš jų laimėjo pirmą vietą. Būdama tik dvidešimt trejų metų, 1994-aisiais operos solistų konkurse Vienoje E.Lamoris buvo pripažinta „vienu iš dešimties geriausių pasaulio balsų“. Tame pačiame konkurse ji laimėjo ir publikos prizą.


Akcija „Muziejus – mokyklai“

Kovo 11-osios Akto signataras
Vytautas Puplauskas
Janapolės pagrindinėje mokykloje

Žemaičių vyskupystės muziejus (Varniai, Telšių r.) tarp dviejų žymių datų – Vasario 16-osios, Lietuvos valstybės atkūrimo, ir Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo – vykdo akciją „Muziejus – mokyklai“. Sukūrę edukacinę patriotinę priemonę – elektroninę parodą „1918 m. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai“, muziejininkai keliauja į aplinkinius miestelius ir bendrojo lavinimo mokyklas. Moksleivių, pedagogų susitikimuose su muziejininkais dalyvauja ir Kovo 11-osios Akto signataras Vytautas Puplauskas.


Konkursas „Lietuvių kalbos kelias į mano parapijos bažnyčią“

Norime, kad visi jaunieji tikėjimo broliai susipažintų su savo parapijos istorija ir sunkiu lietuvių kalbos keliu į Vilniaus krašto bažnyčias. Kartu norime, kad būtų nutiesti keliai į ateitį, sudarytos sąlygos lietuviškų mokyklų mokiniams melstis lietuviškai savo parapijose.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija