Atnaujintas 2007 kovo 9 d.
Nr.19
(1516)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Paminėtas šv. Kazimieras

LEKĖČIAI. Kovo 4-ąją Šv. Kazimiero bažnyčioje buvo iškilmingai paminėti tituliniai Šv. Kazimiero atlaidai. Bažnyčia buvo pilna įvairaus amžiaus žmonių, tarp jų ir gražaus jaunimo. Šventovės vidų puošė lelijų žiedai, simbolizuojantys paties šv. Kazimiero šventumą ir nekaltybę. Visus altorius apšvietė žvakės, kurios reiškia tikėjimo šviesą. Sumos šv. Mišias aukojo ir pamokslą pasakė svečias iš Liudvinavo klebonas kun. Remigijus Maceina. Pamoksle jis iškėlė svarbiausius šv. Kazimiero – Lietuvos jaunimo globėjo – nuopelnus: šventumą, jo meilę Švč. Mergelei Marijai. Dvasininkas priminė susirinkusiems, kaip šv. Kazimieras mielai lankydavosi vargšų lūšnose, globojo ligonius, kiek galėdamas jiems padėdavo ir patarnaudavo. Kunigas skatino tikinčiuosius sekti šventojo pavyzdžiu, darant gerus darbus artimui, būti tvirtiems savo tikėjime. Po šv. Mišių aplink bažnyčią ėjo graži procesija, kur mergaitės, pasipuošusios baltomis suknelėmis, barstė gėles Viešpačiui; choras giedojo giesmes, bažnyčios vėliavos sklaidėsi vėjyje. Ši gražiausia dovana buvo skirta kilnaus šv. Kazimiero garbei.

Šios parapijos klebonas kun. Gediminas Marcinkevičius visada nuoširdžiai dėkoja už tai, kad tikintieji aktyviai dalyvauja bažnyčiai skirtose šventėse.

Tai didžiulės pagarbos vertas kunigas, kuriuo didžiuojasi parapijiečiai. Jo nuopelnai Bažnyčiai nusipelno didelio įvertinimo.

Stefa BANIKONIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija