Atnaujintas 2007 kovo 9 d.
Nr.19
(1516)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Švenčių garsai ir spalvos

Utenos miesto bėgimo,
skirto Vasario 16-ajai,
jaunieji dalyviai

Vasario 16-oji – ne vien tik knygose ar metraščiuose įrašyta. Ji – mūsų genuose ir mūsų širdyse. Ji – mūsų giriose ir laukuose…

Utenos sveikatingumo klubo „Gija“ pirmininkė Angelė Mažeikienė susirinkime sakė: „Užsirašykite, kas norite Vasario 16-ąją dalyvauti šventiniame bėgime. Kviečiami visi…“

Prie Kultūros centro tą rytą susirinko nemažas būrelis, o kai pasirodė jaunieji „dviratininkai“ – tai jau ir visas būrys. Du autobusiukai vežė į Užpalius. Sustojome Nolėnų kaime prie paminklo žuvusiems už Nepriklausomybę, nusifotografavome, taip pat stabtelėjome ir prie pakelėje sulipdytų senių besmegenių, kurie mums „perdavė“ kaimo žmonių laiškelius su palinkėjimais bėgikams.

Jaunimas jau laukė prie starto linijos Užpaliuose. Sporto vadovas treneris Vylius Jankauskas paaiškino: bėgsime 16 kilometrų, kas kiek pajėgsite, pavargusį autobusiukas pavėžės.

Moksleiviai greit nutolo, nedaug atsiliko vyresni, kurie treniruojasi, tik „pirmakursiai“ ir „senimas“ buvo lėtesnis, bet aimanuoti „nebegaliu“ – nevalia.

…Laukuose tyluma. Praskrenda paukštis virš galvos, o dangaus žydrumėlis, o saulės skaidrumėlis, pušynėliai – šitoks oro gaivumas! Tik pirmyn! Net nesijautė, kad jau šeštą kilometrą esam įveikę. Truputį pavažiavome, o finišo gale jau laukė ištvermingiausieji… Atsikvėpėme, rezultatais pasidžiaugėme. Parapijos namuose laukė pietų stalas – karšta sriuba, kiti užkandžiai, tortas „Vasario 16-oji“. Skambėjo patriotinės dainos, šiai datai skirtos eilės, įspūdžiai ir pašmaikštavimai, jog kitais metais bėgs visa Utena.

Dėkojame renginio sumanytojams, organizatoriams, vadovams, rėmėjams, VšĮ Utenos Kristaus žengimo į dangų parapijos namų direktoriui dekanui kun. Sauliui Kulvaičiui už rūpestį šiai svarbiai datai paminėti.

Dėkojame Žmonių su negalia sąjungos Utenos skyriaus pirmininkei Nijolei Gaivenienei už transportą, visiems, prisidėjusiems, kad Vasario 16-oji būtų tikrai šventiška.

Kūno kultūros ir sporto centro dviratininkų, vadovaujamų trenerio Vyliaus Jankausko, 16-os kilometrų bėgimo (Užpaliai-Utena) nugalėtoju tapo M.Juršys, atstumą įveikęs per 1 val. 7 min. 1 s., kitų rezultatas skyrėsi sekundėmis ir minutėmis. Paskutinio bėgiko (dešimtuke) rezultatas – 1 val. 21 min. 8 s.

Kazimiera BENIUŠEVIČIENĖ,
klubo „Gija“ narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija