Atnaujintas 2007 kovo 21 d.
Nr.22
(1519)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

„Politinis palaikymas“ neįmanomas

Po Antrojo pasaulinio karo Estijos sostinės Talino centre buvo pastatytas paminklas žuvusiems sovietinės armijos kariams atminti. Nuo to laiko prabėgo jau šešiasdešimt metų… Bėgant metams, po truputį viskas sensta, todėl miestai gražinami, plečiami. Manau, jei šis paminklas būtų perkeltas į gražų, ramų Talino miesto kampelį, restauruotas, nuo to niekas nenukentėtų.

Jau kuris laikas, kai per Lietuvos radiją girdisi seimūno Justino Karoso graudingas aiškinimas, kad Rusija išgyvena dėl paminklo perkėlimo ir ieško tarpvalstybinio politinio palaikymo. Įdomu, ko siekia J.Karosas? Matyt, tokiu būdu stengiasi pagerinti kaimyninius santykius.

Tad norisi paklausti: ar sovietai, okupuodami Baltijos šalis, tuo metu ieškojo kitų tautų politinio palaikymo? Ar A.Hitleris, žudydamas žydų tautą (ir ne tik!), ieškojo politinio palaikymo iš šalies? Ar Sovietų Sąjunga, sunaikinusi milijonus įvairių tautų nekaltų žmonių Sibiro tremtyje, lageriuose ir kitur, ieškojo politinio palaikymo?

Todėl norisi paprašyti J.Karoso savo pasisakymais (kas dažnokai girdima) nedrumsti „vandens“, nekurstyti (neklaidinti) žmonių, netrukdyti per stebuklą tapusioms laisvoms tautoms kurti laisvą, naują gyvenimą, gražinti sovietmetyje ypač nuniokotus dvarus, bažnyčias, užleistus mūsų miestus ir kaimus.

Regina PRASCEVIČIENĖ

Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija