Atnaujintas 2007 balandžio 13 d.
Nr.29
(1526)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kritikuojančių daug, suprantančių ir padedančių – maža

Pastaruoju metu vyrauja tendencija kritikuoti Bažnyčią, dvasininkus ir net patį Dievą. Surasti „blogą kunigą“ ir jį viešai išdergti tapo kone savotišku „prestižu“. Gal tai atgarsis visuotinio blogio ieškojimo mūsų gyvenime? Žinoma, kaip ir tarp įvairius darbus dirbančių žmonių, taip ir tarp dvasininkų pasitaiko „įsėdusių ne į savo ratus“. Bet juk tai nėra masinis reiškinys, kad būtų galima daryti išvadas, jog „Bažnyčia išsigimė“. Manau, taip kalba tie, kurie nepažįsta Bažnyčios gyvenimo, nebendrauja su kunigais ir tikinčiaisiais, nesilanko Dievo namuose. O jei ir ateina, tai ne iš širdies pasimelsti, o tik dėl „svieto akių“. Nes tas, kuris ieško Dievo dvasios, ją randa. Jis mato, kiek daug gerų kunigų darbuojasi bažnyčiose, o blogų turbūt ieškoma todėl, kad nesuprantama, iš kur ateina pasiaukojimas, jei pats jo neturi.


Dėl savo vaikų ateities

Visą gyvenimą labai mėgau muziką ir dainas. Dirbdama vaikų darželyje-lopšelyje stebėdavau, kaip pusantrų, dvejų metukų lopšelinukai džiaugsmingais veidukais skubėdavo į salę su muzikos mokytoja šokti, dainuoti, klausytis muzikos... Galvodavau, kaip šie maži Dievulio kūrinėliai jau atskiria, kas gražu, gera, linksma...


Naujovės bažnyčiose

Nebeužtvenksi upės bėgimo,

Nors ji tekėtų ir pamažu.

Nesulaikysi naujo kilimo,

Nors jį pasveikint tau ir baisu...

Taip rašė didysis mūsų poetas Maironis. Kiekviena epocha, kiekvienas laikotarpis turi savo naujovių. Mokslas ir menas turi eiti į priekį ir nešti žmonijai pažangą ir gerovę. Nusmukusi žmogaus dvasia atsispindi ir šiuolaikinėje kūryboje bei mene. Seniau nutapyti paveikslai buvo gražūs ir iš arti, ir iš toli. Dabar nei iš arti, nei iš toli... Vilniuje stovinti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino skulptūra sukelia ne pasitenkinimą, bet tik pasigailėjimą dėl savo menkumo, kai ją palyginu su užsienyje stovinčiomis karvedžių ir imperatorių statulomis. Ten imperatoriai atskleidžiami visa savo didybe, visu grožiu.


Pastebėjimai

Visiems tėvams vaikai yra patys gražiausi, geriausi. Ir nėra ko stebėtis – juk tai mūsų vaikas! Viską, kas geriausia, patogiausia, skaniausia, duodame pirmiausia mūsų atžaloms.


Policininkai, pabėgę... nuo žmonių

Ne tik Palangą lyg baisus, pražūtingas cunamis sukrėtė ir vilkų bendruomenei svetimas vandalizmo aktas. Pokomunistinėse šalyse dominuojanti rytietiškoji „velnio vadyba“ nuniokojo Palangos miesto kapines. Kovo 11-ąją (įsidėmėkime!) nuvartyti 24 akmeniniai ir septyni mediniai paminklai. Sąžininga žurnalistė Jurga Barkauskaitė „Palangos tilto“ kovo 14-osios numeryje, pirmajame puslapyje, teisingai akcentavo: „Suniokotų kryžių ir paminklų vaizdai iki ašarų sukrėtė žmones… Savo artimųjų amžino poilsio vietas aplankę palangiškiai negalėjo tramdyti skausmo ašarų. Žmonių išgyvento siaubo neįmanoma įvertinti jokiais pinigais…“

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija