Atnaujintas 2007 balandžio 13 d.
Nr.29
(1526)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kryžiaus kelio procesija Kaune

Procesijai vadovavo ir kryžių nešė
arkivyskupas Sigitas Tamkevičius

Kryžiaus kelio procesija Kauno gatvėmis
Zenono ŠIAUČIULIO nuotraukos

Jau penktus metus Kaune Jėzaus Kristaus kančia tradiciškai apmąstyta einant Kryžiaus kelio procesiją miesto gatvėmis (pirmą kartą tokia eisena surengta 2003-iaisiais). Jos dalyviai po Viešpaties kančios pamaldų Didžiojo penktadienio vakarą rinkosi prie miesto centre esančios Šv. arkang. Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Procesijai vadovavo ir kryžių nešė arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Eisena prasidėjo nuo minėtosios bažnyčios, tęsėsi Laisvės alėja, Vilniaus gatve ir baigėsi Arkikatedroje Bazilikoje senamiestyje.

Dvasininkai, Kauno kunigų seminarijos auklėtiniai, pašvęstojo gyvenimo nariai, įvairių miesto parapijų tikintieji, tarp kurių šiemet buvo ypač daug jaunimo, šeimų su vaikais, žvarbų ir anaiptol nepavasarišką vakarą porą valandų trukusioje procesijoje apmąstė 14 Kryžiaus kelio stočių. Stabtelėjus įvairiose vakarėjančio miesto vietose, parduotuvių vitrinų ir reklamų šviesoje, Šventojo Rašto skaitinius skaitė Kauno mieste tarnaujantys dvasininkai, mąstymus ir maldas – seminarijos auklėtiniai, ses. Liucija Grybaitė, FMA, giedojimui vadovavo benediktinė ses. Celina Galinytė. Dalyvavusieji eisenoje nešė degančias žvakes, giedojo ir meldėsi, klausydamiesi prasmingų mąstymų tekstų (pagal juos, parengtus arkivyskupo Andželo Komastrio, meldėsi popiežius Benediktas XVI, eidamas Kryžiaus kelią 2006 m. Didįjį penktadienį), turėjo galimybę apmąstyti savo santykį su begaline Dievo meile, parodyta pasauliui per Jo Sūnaus kančią Golgotos kelyje ir mirtį ant kryžiaus.

Kryžiaus kelio procesija baigėsi malda Arkikatedroje, kur jos dalyvius arkivyskupas S.Tamkevičius palaimino šventojo kryžiaus relikvijomis, padėkojo už dalyvavimą einant atgailos ir atsiteisimo kelią už savo kitų nuodėmes.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija