Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Dėl padėties Pietryčių Lietuvoje

Kreipimasis į LR Seimo Pirmininką, Ministrą Pirmininką ir politinių partijų pirmininkus

Lenkai Pietryčių Lietuvoje turi ir tautinės daugumos ir tautinės mažumos teises – geriausias sąlygas pasaulyje už Lenkijos ribų. Pažeidžiant Lietuvos Respublikos Konstituciją, įstatymus, tarptautines deklaracijas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) papildomai buvo sudarytos šios privilegijos:

kviečiama į Respublikos, Vilniaus miesto, Trakų rajono valdančiąsias koalicijas, nors Vilniaus, Šalčininkų rajonuose LLRA jokios partijos į koaliciją nepriima;

dėl esminių Rinkimų įstatymo pažeidimų nepanaikinti Vilniaus, Šalčininkų rajonų rinkimų rezultatai;

Vilniaus troleibusuose, geležinkelio stotyje informacija skelbiama ne tik valstybine ir tarptautinėmis kalbomis, bet ir „vietine“ lenkų kalba;

teikiami projektai registruoti Vilniuje Balstogės universiteto filialą; rašyti pavardes, vardus lenkiškomis raidėmis, minėti gegužės 3-iąją ir t.t. Vilniaus apskrities viršininko administracijos pavaduotojas Česlovas Olševskis pareiškė, kad „vykstanti neteisybė šaukte šaukiasi dangaus keršto“ („Vilniaus krašto savaitraštis“, 2007 m. sausio 3 d.).

Kad nereikėtų skųstis Europos Sąjungos organizacijoms, prašytume įgyvendinti LR Konstituciją, įstatymus ir Vilniaus, Šalčininkų rajonuose sudaryti lygias galimybes gyventi ir dirbti visiems LR piliečiams.

J.Aukštaitis,
Konferencijos „Pietryčių Lietuva
po savivaldybės rinkimų“ pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija