Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

BAIKIT SKRIAUSTI KGB!

Užsisėdo. Jau geras pusmetis ir spauda, ir TV – kaip rezervininkas, taip rezervininkas. O kodėl ne komunistas? Persikrikštijo anie kelis kartus (LKP-LDDP-LSDP), ir užmiršote, kas yra kas? Dargi sekretorių išsirinkote Prezidentu! Tai kuo KGB rezervininkai blogesni už komunistus? Sakyčiau atvirkščiai – anava, per TV rodo dokumentiką apie SSRS žvalgus – taigi tikri didvyriai. Ne tik informaciją rinko apie šį bei tą svetimose valstybėse, bet netgi atominės bombos paslaptį iš JAV „nušvilpė“. Iškart apdovanoti žvaigžde tapo. Ir A.Pocius žvaigždės nori. Tiesa, iš mūsų bombos nepavogsi, bet Ignalinos AE energiją – taip! Pusvelčiui, po 4 ct, o nuostolius Lietuvos vartotojai padengs po 2-3 milijardus kasmet!

Štai ką reiškia, kai valstybės saugumo vadas – svetimos šalies rezervininkas. Tai jis „nemato“, kad elektra pardavinėjama nuostolingai, ir nepraneša Prezidentui. O šiam net minties nekyla, kad šitaip nuostolingai Ūkio ministerija mūsų resursą parceliuoja. Aha, prie rezervininko A.Pociaus jau gretinasi ūkio ministras. Matyt, irgi nori didvyrio vardo. Betgi yra dar STT ir Valstybės kontrolės departamentas – tai negi ir jie nepastebėjo šio „monkės“ biznio ir milijardinės žalos Lietuvai?

Negali būti. Čia kažkaip per daug akivaizdu ir neįtikėtina. Juo labiau neįtikėtina, kaip prie šio, gana kuklaus kvarteto ėmė ir prisidėjo visas Seimo choras, priėmęs naujos AE statybos įstatymą pirmu skaitymu!

Vadinasi, Seime nė vienas narys nežino, kad tiek dabartinė, tiek būsima AE tenkino tik Rusijos karines bazes Kaliningrade ir Lukašenkos režimo poreikius? Nežino, kad Lietuvėlė gyvena iš kitų energijos šaltinių – trigubai galingesnių nei šaliai reikia? Argi nežino deputatai, kad mūsų su tuo dabar „Trojos arkliu“ (IAE) net derybom į ES nepriėmė, kol nesutikome uždaryti atominės? O dabar jau rengiamės naujos statybai, nors nė viena sąlyga nepasikeitė!

Tektoninė zona kaip buvo, taip ir liko. Maža to, dar ir žemelė padrebėjo Kaliningrade 5,3 balo, o Ignalinoje aidu atsiliepė 4 balais! Bet tautai niekas apie tai nepranešė. O jei kitąkart bus atvirkščiai – Ignalinoje 5,3 balai, o Kaliningrade – 4 balai? Tada išvengsime 1000 metų šventės vargų...

Ir radioaktyvaus užteršimo pasekmės dar nuo Černobylio avarijos nelikviduotos – valdžia vaizduoja, kad nieko nebuvo ir nieko nereikia taisyti. Tuo tarpu visi gavome 400-500 didesnę spinduliuotę nei norma, visi sergame, išsigimstame ir mirštame, o pagalbos – jokios! O ką kalbėti apie „černobyliečius“, nuogom rankom užkimšusius tą pragaro skylę? Jokios kompensacijos, žalos atlyginimo ar lengvatų.

Ir radioaktyvių atliekų problema neišspręsta, kaip ir visame pasaulyje. Tiek senosios AE, tiek ir planuojamos jėgainės atliekos liks čia pat, AE teritorijoje, tektoninėje zonoje... Argi tai nepanašu į planinį genocidą?

Bet Seime, svarstant įstatymo projektą, niekas net neužsiminė apie tai, kad Lietuva ir be AE turi tris kartus didesnius energetikos pajėgumus, tačiau neturi, kam parduoti perteklinės elektros. Neužsiminė ir apie tai, kad AE mums nuostolinga, o su atliekų palaidojimo kaštais – tai akivaizdus valstybės apiplėšimas. Pratylėjo seimūnai ir apie tektoninę zoną, kuriai neutralizuoti nėra jokių priemonių. Pratylėjo ir černobylinio užterštumo pasekmes bei būtinybę atstatyti žalą...

Kad Seime yra dalis persikrikštijusių komunistų, žinome visi ir todėl suprantama „geležinės uždangos“ tyla apie AE pavojingumą. Tačiau kita, demokratinė dešinioji, kuri visą laiką įtarinėja Rusijos grėsmę mūsų šaliai, kaip ši Seimo dalis nepastebėjo naujos AE statybos ir įstatymo pateikime – realios, milijardais matuojamos naudos buvusiam okupantui? Negi iš tiesų okupantai išeidami pasiliko? Ir pasiliko ne bet kur, o ir Seimo dešinėje?

„Darbais, o ne žodžiais mes Tėvynę mylim“. Ir neišmesi žodžio iš dainos. Tai paskaičiuokime tuos darbus ir pamatysime, kaip seimūnai tą mūsų šalelę myli.

Pelningiausias įmones pardavė svetimiems? Pardavė. Pradedant „Telekomu“ ir baigiant „Mažeikių nafta“. Ir viską 3-4 kartus pigiau nei verta. Kas gali paneigti, kad skirtumo nepasidalijo? Niekas. Nes Seimas balsavo gana vieningai už tokias parceliacijas.

Ir kaipmat atsirado milijonierių, o įstatymo apie turto deklaraciją bei to turto šaltinius – iki šiolei nėra! Argi negalime konstatuoti, kad sovietai išeidami pasiliko? Ir ne tik buvę bei nepražuvę komunistai. Liko ir jų tarnai – KGBistai ir rezervininkai. O tai, kad Seimas nepriėmė desovietizacijos įstatymo, deja, tik patvirtino įtarimą, kas įsikūrė dešinėje.

Paskaičiuokime. 1990 metais Atkuriamajame Seime daugumą, net 90 deputatų iš 141, turėjo Sąjūdis. O brazauskininkų buvo vos dešimt. Seimas galėjo ir netgi po Sausio 13-osios – privalėjo priimti desovietizacijos įstatymą, bet nepriėmė. 1996-aisiais laimėjus konservatoriams, galimybė buvo praleista antrą kartą. Kodėl iš politikos ir valstybės valdymo nebuvo išeliminuoti tautos išdavikai (komunistai) bei jų pakalikai (KGB), tautai nepaaiškinta iki dabar. Liustracijos įstatymas greičiau pridengė pakalikus nei juos neutralizavo. Tai akivaizdžiai iliustruoja rezervininkų J.Valionio ir A.Pociaus pavyzdys.

Tai todėl, tik dėl akių pasibardami, tiek kairieji, tiek dešinieji vykdo tolesnę lietuvių deportaciją – šįkart ekonominę ir daug gausesnę. Plėšia Lietuvą, išparduodami vertingiausią turtą, o žmonėms grąžindami tik dešimtadalį rublinių indėlių. Išlaikydami aštuonis kartus pigesne elektra rusų karines bazes, o saviškius pensininkus versdami žudytis iš nevilties. Argi nevykdoma ta pati sovietinė programa – palikti Lietuvą be lietuvių?

„Jūs mane pažinsite iš darbų“. O darbai juodi: be desovietizacijos – kolaborantai liko politikoje ir valdžioje. Be turto deklaracijos ir šaltinių nurodymo – prichvatizacija suformavo vagių elitą. Kitaip tariant, visi buvę ir nepražuvę (komunistai ir KGBistai), persikrikštiję liko ne tik valdžioje, bet ir turtingi. Deportuota iš šalies pusė milijono žmonių, lyg tai savanoriškai išvykusių duoneliauti svetur. Iš dainuojančios revoliucijos beliko raudanti neviltis ir ubago egzistencija. Ir šią varganą būklę dar aštrina radiacinis pavojus žemės drebėjimo atveju. Ir ne vien Lietuvai – o visai Europai!

Argi tai ne pats efektyviausias Maskvos ginklas prieš Vakarus? Ir ginklas jau išbandytas Černobylyje bei palietęs 70 milijonų Europos žmonių!

Kas gali paneigti, kad Seimo dešinieji viso to nežino?

Dr. Rūta Gajauskaitė,
kriminologė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija