Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Guminių lazdų demokratija

Tarp suimtųjų – vienas
iš opozicijos lyderių, buvęs
pasaulio šachmatų čempionas
Haris Kasparovas

Praėjusį šeštadienį Rusijos sostinė Maskva priminė miestą, kuriame įvestas karo stovis. Į ją buvo sutraukta tūkstančiai milicininkų, OMON’o smogikų, kareivių ne tik iš Pamaskvės, bet ir iš kitų karinių apygardų. Centrinių gatvių kvartalų kiemuose stovėjo dengti kariniai sunkvežimiai. Kas pora šimtų metrų milicijos postai tikrino dokumentus, stabdė automobilius ir praeivius.


Popiežiui – 80 metų

Pirmadienį, balandžio 16-ąją, popiežiui Benediktui XVI sukako 80 metų. Šia proga jis sekmadienio rytą šv. Petro aikštėje aukojo Atvelykio sekmadienio Mišias, kuriose gausiai dalyvavo Romos, kurios vyskupas yra Popiežius, tikintieji, iš jo gimtosios Bavarijos gausiai atvykę maldininkai, Italijos valdžios atstovai, Vatikane akredituoti ambasadoriai. Šv. Mišiose taip pat dalyvavo specialus Konstantinopolio patriarcho Baltramiejaus I pasiuntinys Pergamo metropolitas Ioannis. Visų vardu šv. Mišių pradžioje Popiežių pasveikino Kardinolų kolegijos dekanas Andželas Sodanas.


Ukrainoje – be prošvaisčių

Visa Ukraina laukia Konstitucinio Teismo (KT) sprendimo dėl prezidento V.Juščenkos dekreto paleisti Aukščiausiąją Radą ir pirmalaikių rinkimų teisėtumo ir jo atitikimo Konstitucijai. Konstitucinio Teismo posėdis tuo klausimu turėjo įvykti dar praėjusią savaitę, tačiau dėl Teisme kilusios sumaišties posėdis buvo atidėtas iki balandžio 17 dienos. Sumaištis jame kilo po to, kai apie savo atsistatydinimą pareiškė KT pirmininkas Ivanas Dombrovskis.


Priešai – iš visų pusių

Kokie paradoksai! Rusija keliasi po B.Jelcino, sugriovusio Sovietų Sąjungą, valdymo, tiesiog pučiasi nuo naftos ir dujų dolerių, jos tarptautinis autoritetas kyla kaip ant mielių. Paryžius, Berlynas, Roma ir Madridas po V.Putino kalbos Miunchene sustingo poza „ramiai!“ ir dreba. Bet štai vos per milijoną gyventojų turinti Estija sumanė sunaikinti atsigavusią imperiją. Pirmiausia Estijos parlamentas sumanė iš Talino centro iškelti sovietinės armijos – išvaduotojos ikoną – bronzinį karį. Tai baisi šventvagystė! Bet Rusija turi priemonių atremti priešą ir parodyti estams, iš kur kojos dygsta. Iškels statulą – atjungsime dujas! Nes kas ne su mumis, tas tegul šąla. Mes atkeršysime už karį šimteriopai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija