Atnaujintas 2007 gegužės 9 d.
Nr.35
(1532)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Su meile rašyta drama

Bronius VERTELKA

Rašytoja Dovilė Zelčiūtė (kairėje)
ir aktorė Danutė Juronytė
skaito naujosios knygos ištraukas

Kaune gyvenanti poetė, rašytoja, fotomenininkė Dovilė Zelčiūtė – dažnoka viešnia Panevėžyje. Čia prabėgo jos mamos – aktorės Danutės Juronytės vaikystė ir jaunystė. Susitikimas su garsiomis menininkėmis vyko balandžio 11-ąją Panevėžio fotografijos galerijoje. Šį kartą joje buvo pristatyta D.Zelčiūtės knyga „Drama be taisyklių. Algimanto Aleksandravičiaus portreto kontūrai“.

Autorė pasakojo, jog pirmą kartą A.Aleksandravičių pamatė žiūrėdama televizijos laidą „Vakaro autografas“. Kalbinamas jis atrodė kuklutis, sėdėjo sudėjęs rankas, tačiau tuo ir kažkaip patraukiantis. D.Zelčiūtė jį, kaip menininką, arčiau pažino Kaune surengusi fotografijos parodą. Šalia garsių fotomeistrų kūrinių, buvo ir Algimanto darbų. Tarp D. Zelčiūtės ir A.Aleksandravičiaus užsimezgusio ryšio dėka vėliau atsirado knyga „Stotys“. Joje buvo išspausdinta l2 panevėžiečio fotografijų ir tiek pat kaunietės poezijos kūrinių.

Kaip tik tuo metu D.Zelčiūtei ir kilo mintis parašyti knygą apie A.Aleksandravičių, kaip apie jau pasaulyje žinomą fotomenininką. Šis darbas užtruko porą metų. Knygą rašė atsidėjusi, su nuoširdžia meile.

Knyga „Drama be taisyklių. Algimanto Aleksandravičiaus portreto kontūrai“ parašyta paprasta, suprantama, be įmantrių posakių kalba. Taip, kaip galėjo pasakyti tiktai A.Aleksandravičius. Knygoje yra 30 jo nuotraukų. Knygos ištraukas skaitė jos autorė D.Zelčiūtė ir kaunietė aktorė D.Juronytė.

Nuoširdų ačiū rašytojai tarė Panevėžio miesto vicemeras Petras Luomanas. Dėkojo kaunietis dailininkas ir fotomenininkas Vytautas Tamoliūnas, panevėžiečiai aktorius Stasys Petronaitis, fotomeistrė Irena Giedraitienė bei kiti. Gaila, kad knygos pristatyme dėl automobilio gedimo nebuvo pagrindinio jos herojaus A.Aleksandravičiaus.

Panevėžys

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija