Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Gegužinės pamaldos prie Šiluvos paveikslo

Paveikslo ir vyskupo Jono Borutos
sutikimas Gargždų miesto aikštėje

Eisena Gargždų miesto
gatvėmis lydint Švč. M. Marijos
paveikslo kopiją.
Priekyje – giedančios ateitininkės

Padėkojome vyskupui Jonui Borutai

VĖŽAIČIAI-GARGŽDAI. Telšių vyskupijoje pradėta ruoštis Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejui. 2008 metais Lietuvos Bažnyčia minės Švč. M. Marijos apsireiškimų Šiluvoje 400-ąsias metines. Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, norėdamas žmones kuo plačiau supažindinti su Bažnyčiai svarbiomis datomis ir įvykiais, gegužės mėnesio vakarais organizavo pamaldas dekanatuose, kurių metu buvo atvežama, iškilmingai sutinkama ir pristatoma Šiluvos stebuklingojo Dievo Motinos paveikslo kopija.

Gegužės 9 dienos popietę vysk. J.Boruta ir Šiluvos Marijos paveikslo kopija buvo iškilmingai pasitikta Vėžaičių parapijoje, kurią aptarnauja Gargždų parapijos klebonas kan. Jonas Paulauskas. Iš Vėžaičių iškeliavę vyskupas, jį lydintys asmenys ir Šiluvos Dievo Motinos paveikslo kopija buvo iškilmingai sutikti Gargžduose. Sutikime dalyvavo gausus būrys moksleivių, besiruošiančių Pirmajai Komunijai ir Sutvirtinimo sakramentui, taip pat jaunimo, suaugusių parapijiečių. Miesto aikštėje ateitininkės vyskupą sutiko ir palydėjo į bažnyčią giesme, o vietiniai berniukai nešė paveikslą.

Po šv. Mišių ir vyskupo pamokslo bažnyčioje eisena su paveikslo kopija, skambant ateitininkių bei kitų bažnyčios choristų giesmėms, pasuko į miesto parką prie Tremtinių kryžiaus. Ten buvo giedama Švč. M. Marijos litanija, gegužės mėnesio giesmės, skirtos Švč. M. Marijai. Po to prelatas dr. Juozas Šiurys vedė katechezę, įdomiai bendravo su jaunaisiais maldininkais. Moksleiviai aktyviai atsakinėjo į jiems pateiktus klausimus. Visiems buvo padovanota stebuklingojo paveikslo kopijų su Šiluvos Dievo Motinos šventovės istorija.

Gargždų parapijos klebonas kan. J.Paulauskas dėkojo vyskupui už apsilankymą. Ateitininkai vyskupui padėką išreiškė giesme ir gėlėmis.

Vysk. J.Boruta, negailėdamas laiko ir jėgų, dažnai lanko parapijas, žymias vyskupijos šventoves, susitinka su įvairių profesijų tikinčiaisiais. Visa tai skatina žmones aktyviau dalyvauti Bažnyčios gyvenime.

Kazimiera SIPIENĖ

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija