Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Palangos dekanate

Šiluvos Švč. Mergelė Marija prie Baltijos

Gegužės 1-ąją stebuklingasis
Šiluvos paveikslas
pasiekė Palangos Lurdą

PALANGA. Keli šimtai palangiškių ir jų šviesiaminčių svečių, dalyvaujant mažne visų Žemaitijos parapijų kunigams, taip pat Vilkaviškio vyskupui Rimantui Norvilai, nepaisant vėsoko oro, gegužės 1-ąją pirmajai tauriai Švč. Mergelei Marijai skirto šviesiojo gegužės mėnesio maldai susivienijo prie 110-ąsias sukaktuves 2008 metais minėsiančio akmeninio Lurdo Birutės kalno papėdėje.

Čia, vadovaujant Telšių vyskupui Jonui Borutai, su didele meile, dėmesiu ir atida buvo pasitikta stebuklingojo Šiluvos Dievo Motinos Švč. Mergelės Marijos su Kūdikiu paveikslo kopija. Tai – unikaliai šviesus įvykis pajūrio krikščionių gyvenime. Prie dievasielio paveikslo kopijos ir parke, ir Palangos bažnyčioje fotografavosi daug vaikų, moksleivių, įsiamžinti geidė ir jų tėveliai, seneliai.

Tarp palaimingųjų giesmių ir maldų Telšių vysk. J.Boruta priminė susirinkusiems ir tai, jog šiemet įkurtuvių dabartiniuose rūmuose 100-metį mini itin darni ir vieninga klebono kan. dr. Algio Genučio vadovaujama Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bendruomenė. Tai didelis įvykis ir šventė vyskupijai ir Lietuvai. Tam numatyta nemažai renginių. Padedant Palangos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriui, Lietuvos dailės muziejui, parapijai, jau birželio 2-ąją planuojama išsami mokslinė konferencija, kurioje pranešimus žada skaityti net keturiolika iškilių visuomenės ir Bažnyčios veikėjų, istorikų.

Telšių vysk. J.Boruta, aukojęs šv. Mišias, iš Lurdo piligrimams susibūrus Palangos bažnyčioje-jubiliatėje, priminė ir artėjantį Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejų, taip pat didžių, garsių, reikšmingų ne tik Lietuvos katalikams Švč. M.Marijos šventovių Žemaičių Kalvarijoje ir Šiluvoje sąsajas, paragino maldomis dar karščiau šlovinti Švč. M.Mariją, aktyviau lankytis Šiluvoje.

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija