Atnaujintas 2007 gegužės 23 d.
Nr.39
(1536)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Prasmingi jubiliejai

Vytautas BAGDONAS

Balandžio pabaigoje jubiliejus
šventusi Anykščių
AntanoVienuolio-Žukausko gimnazija

Balandžio paskutiniosiomis dienomis Anykščių Antano Vienuolio gimnazija šventė du prasmingus jubiliejus – mokyklos įkūrimo 85-metį ir lietuvių literatūros klasiko Antano Vienuolio-Žukausko vardo suteikimo mokyklai 25-metį.

Jubiliejaus dienomis prie gimnazijos durų plaikstėsi ir Norvegijos vėliava, nes anykštėnai su norvegais palaiko artimus draugystės ryšius, nuolat vieni pas kitus svečiuojasi Anykščių A.Vienuolio ir Askoy gimnazijų auklėtiniai bei pedagogai. Tomis dienomis kaip tik Anykščiuose ir viešėjo Askoy gimnazijos delegacija.

Dvigubam jubiliejui buvo skirta daug įvairių konkursų, sporto varžybų, parodų, susitikimų, koncertų. Į kai kuriuos renginius buvo įtrauktos ir kitos Anykščių miesto mokyklos, taip pat ir visuomenė. Jubiliejaus proga pasodinta Gimnazijos alėja.

Balandžio 27-osios rytmetį Jono Biliūno gatve nuo gimnazijos į miesto centrą patraukė teatralizuota eisena, kurios dalyviai – A.Vienuolio kūrinių personažai. Prie „vienuoliečių“ prisijungė ir Anykščių Jono Biliūno gimnazijos bei Antano Baranausko vidurinės mokyklos atstovai. Visi susirinko Anykščių Šv. Mato bažnyčioje, kur buvo aukojamos šv. Mišios už jubiliejų švenčiančią gimnaziją, jos auklėtinius, jų tėvus ir pedagogus, taip pat šventinama A.Vienuolio gimnazijos vėliava.

Po šv. Mišių A.Baranausko aikštėje vyko įspūdingas renginys miesto bendruomenei. Koncertavo grupė NEO, kiti atlikėjai. Kaip projekto „Drąsinkime ateitį“ dalis iš Anykščių padangės atskriejo sveikinimas jubiliejų progomis, kurį atsiuntė lakūnas, Seimo narys, buvęs šios mokyklos mokinys Vytautas Galvonas. Jo pilotuojamo lėktuvo viražai tikrai visiems paliko nepakartojamų įspūdžių. Beje, V.Galvonas sumaniai skraidė, akrobatinius triukus išdarinėjo ir prieš keletą metų, kuomet toje pačioje centrinėje Anykščių miesto aikštėje A.Vienuolio gimnazija šventė savo 80-metį. Tiktai tuomet gimnazijai vadovavo buvęs Anykščių rajono meras Saulius Nefas, o dabar vadovauja Kovo 11-osios Akto signatarė Irena Andrukaitienė. Vakare visuomenei koncertavo gimnazijos mokinės Guoda Indriūnaitė ir Rūta Vičinaitė, jų muzikavimu galėjo pasigėrėti kamerinės muzikos mylėtojai.

Na, o balandžio 28-ąją, šeštadienį, vyko visų buvusių A.Vienuolio mokyklos auklėtinių susitikimai klasėse, paskui visi linksminosi jubiliejiniame vakare.

Šie ir kiti gimnazijos renginiai įsipynė į Anykščiuose jau kurį laiką vykstančius renginius, skirtus rašytojo A.Vienuolio-Žukausko 125-osioms gimimo metinėms.

Prie dvigubo gimnazijos jubiliejaus galima paminėti ir dar vieną ne mažiau svarbų jubiliejų – juk visas dešimtmetis, kaip Anykščių A.Vienuolio vidurinė mokykla turi gimnazijos statusą.

Anykščiai

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija