Atnaujintas 2007 gegužės 30 d.
Nr.41
(1538)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Poezijos pavasaris 2007 Paberžėje

Neformalūs skaitymai Poezijos
pavasaris 2007 dalyviams.
Kalba Paberžės klebonas kunigas
ir poetas Skaidrius Kandratavičius
Ramutės Šukienės nuotrauka

Gegužės 19 dieną, šeštadienį, pamaldomis už meno kūrėjus (paminint mirusius Jurgą, Mantą-„Šamaną“, Remį, Vandį ir kitus) prasidėjo tarptautinio festivalio Poezijos pavasaris 2007 stotelė Kėdainių ir Panevėžio rajonų sandūroje – Paberžės sakraliniame ansamblyje prie Liaudės upės. Pristatytas gražus ir neplonas šiųmetis „Poezijos pavasario“ almanachas „Prigimties pavidalai“ (leido „Vaga“, sudarytojas rašytojas Valdas Daškevičius, redaktorė Janina Riškutė).

Bažnyčioje atidaryta rašytojo Liudo Gustainio sakralinės tapybos paroda, koncertavo Raseinių bardų klubas (Edmundas, Kastytis, Arnoldas), organizuojamas rašytojo Edmundo Janušaičio, prie jų derėjo ir gitaristė Gražina iš Jonavos. Dalyvavo Lietuvos rašytojų sąjungos nariai: šiųmetis Poezijos pavasario laurų nominantas Rimvydas Stankevičius, jau minėti trys poetai, taip pat jaunieji rašytojai Gytis Norvilas ir Domantas Razauskas. Jonavos, Kelmės, Kauno literatams atstovavo Irena Dudėnienė, Viktoras Gulbinas, Vladas Kalvaitis, Saulius Rimkus, Mindaugas Švėgžda, Vytautas Šimkūnas, Valentina Kašauskienė, a. a. Vandžio Chamrovskio žmona dailininkė Aura, iš Vokietijos atvyko Juta Noak. Kėdainių literatų klubui „Varsna“ atstovavo vadovė bibliotekininkė Genovaitė Sereikienė, žurnalistė Genovaitė Žukauskaitė, Vitolis Laumakys, Nijolė Pocienė, Leokadija Mockienė, Marija Kazakevičienė.

Renginį papuošė aktorė Genovaitė Gustytė (Kėdainiai), skaičiusi Oskarą Milašių, ir aktorė Gražina Urbonaitė, skaičiusi Aldoną Puišytę, Mikalojų Daukšą, Bernardą Brazdžionį, abi raiškiai perskaitė ir Šventojo Rašto ištraukas. Kantriai daugiau kaip tris valandas skaitytinės bei dainuojamosios poezijos klausęsi valdžios atstovai apdovanojo menininkus. Kėdainių vicemeras Romualdas Gailiūnas prizą „Už tradicijos puoselėjimą“ įteikė rašytojui ir dailininkui L.Gustainiui, o „Už modernumą“ – rašytojui ir muzikui Edmundui Janušaičiui iš Kauno.

Gudžiūnų seniūnas Regimantas Valiauskas, padėjęs nušienauti apylinkes, apdovanojo Kėdainių literatų klubo įkūrėją paberžietę Genovaitę Sereikienę, o „Rotary“ klubo vardu poetas V.Laumakys įteikė premiją jubiliatei literatei G.Žukauskaitei. Už atgaivintą Poezijos pavasario tradiciją Kėdainių krašte padėką ir gėlių iš savivaldybės kontrolierės Zitos Valiauskienės gavęs Paberžės klebonas kunigas ir poetas Skaidrius Kandratavičius kartu su vicemeru visiems šventės dalyviams įteikė Kėdainių merės Nijolės Naujokienės padėką bei savivaldybės paremtą S.Kandratavičiaus ir Ramūno Jaro knygą su kompaktine plokštele „Grojimas Paberžėje“.

Kauno kultūros ir meno savaitraščio „Nemunas“ redaktoriaus pavaduotoja Gražina Viktorija Petrošienė, visus pasveikinusi, daugelį autorių apdovanojo „Nemuno“ išleistomis naujomis knygomis. Renginį pratęsė administracijos direktoriaus Ovidijaus Kačiulio padovanoti pietūs ir neformalūs skaitymai, bendraujant prie vyno taurės. Atsisveikinta vakarop, palydėjus saulę už Paberžės kapinių koplytstulpių iki kitų metų Poezijos pavasario.

-ksk-

Kėdainių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija