Atnaujintas 2007 birželio 1 d.
Nr.42
(1539)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Dekanato „Caritas“ šventė

Kazimieras Dobkevičius

Kauno arkivyskupijos „Caritas“
vadovai – direktorius
kun. Virginijus Veprauskas
ir reikalų vedėja Ona Virbašiūtė –
turiningos veiklos generatoriai

Kauno II dekanato kunigai
šv. Mišių aukoje. Viduryje -
kun. Virginijus Veprauskas

Domeikavos vaikų lopšelio-darželio
vaikai – aistringi dainorėliai,
sužavėję dėdes ir dėdienes

Aktyviausi dekanato „Caritas“
nariai šv. Mišių aukos metu

Kauno II dekanatas jungia Babtų, Čekiškės, Domeikavos, Karmėlavos, Kulautuvos, Lapių, Panevėžiuko, Paštuvos, Raudondvario, Rumšiškių, Vandžiogalos ir Vilkijos parapijas. Šio dekanato dekanas yra Raudondvario klebonas kun. Augustinas Paulauskas .

Kauno arkivyskupijos „Caritas“ vadovauja arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, SJ. Direktorius yra kun. Virginijus Veprauskas, reikalų vedėja – Ona Virbašiūtė.

Pasak dekano kun. A.Paulausko, jau nuo 2002 metų Kauno II dekanato „Caritas“ rengia savo aktyvią dvasinę, susikaupimo, pasidalijimo patirtimi šventę kasmet vis kitoje parapijoje. Šiemet tokia šventė vyko Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčios parapijoje, kuriai vadovauja klebonas kun. Robertas Gedvydas Skrinskas.

Kun. V.Veprauskas papasakojo, jog „Caritas“ teikia sielovadinę, socialinę, materialinę ir teisinę pagalbą visiems, kuriems jos labiausiai reikia: vargstančioms šeimoms ir vaikams, sergantiems, pagyvenusiems, vienišiems, kritinėse situacijose atsidūrusiems žmonėms. Kauno arkivyskupijos „Caritas“ turi šiuos padalinius: vaistinėlę Kaune, Aukštaičių g. 10, būstą „Labdara – labdarai“ Kaune, Vilniaus g. 9, valgyklą Kaune, Partizanų g. 5 (čia maitinama nuo 500 iki 900 žmonių).

Vilijampolėje, Šančiuose ir Rumšiškėse veikia parapijiniai senelių namai, Šančiuose, Palemone, Žaliakalnyje, Petrašiūnuose ir Rukloje – vaikų dienos centrai. Veikia „Globa per atstumą“ – Kauno „Caritas“ ir Prahos „Caritas“ bendras projektas (dalyvauja 240 vaikų). Paklausą turi ir „Slauga į namus“ bei VšĮ Senamiesčio vaikų dienos centras. Visur dirba labai pasišventę žmonės.

Be jau minėtųjų, į Domeikavos šventovę atvyko dekanato kunigai Šarūnas Petrauskas, Egidijus Periokas, Gintas Rumševičius, Vitas Kaknevičius, Virginijus Birjotas, Vaidas Bartkus. Atvyko ir dekanato parapijų aktyvas, kurio daugumą sudarė moterys.

Šv. Mišių aukai už „Caritas“ organizacijos mirusius ir gyvuosius vadovavo kun. V.Veprauskas, jam talkino visi atvykę kunigai. Pamoksle kun. V.Veprauskas nuoširdžiai dėkojo Domeikavos parapijos klebonui už galimybę surengti šią „Caritas“ šventę. Kauno II dekanato parapijų „Caritas“ atstovai įteikė atnašas, kad stiprėtų pasišventusiųjų globai ir slaugai veikla bei tos veiklos vaisiai – kuo daugiau ligonių pasveiktų, daugelio vargšų nekamuotų nepritekliai. Dekanas kun. A.Paulauskas pasidžiaugė nuveiktų gerų darbų gausa, susiklausymu tarp kaimyninių parapijų, karitatyvinės veiklos tobulinimu ir plėtra. Kaip teigė dekanas, tai labai džiugina ir teikia vilties, kad tikintieji pasauliečiai vis gausiau įsitraukia į šią sunkią bei garbingą pagalbą žmogui.

Po šv. Mišių Domeikavos bažnyčios visuotinų susirinkimų salėje šventės dalyviams su dideliu užsidegimu koncertavo Domeikavos lopšelio-darželio jaunieji dainorėliai, vadovaujami Nijolės Stundžėnienės. Jaunieji skardžiabalsiai taip entuziastingai atliko savo kūrinėlius, kad ir kunigai garsius plojimus pavertė ilgai trunkančiomis ovacijomis. Po jaunųjų atlikėjų koncerto kunigas poetas V.Kaknevičius paskaitė naujausių savo kūrybos eilių. Prie atsineštinių valgių ir kavos, arbatos puodelio šventės dalyviai dar ilgai dalijosi įspūdžiais, patirtimi, aptarė ateities darbų gaires.

Domeikava, Kauno rajonas

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija