Atnaujintas 2007 birželio 6 d.
Nr.43
(1540)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Nepavargstantys kūrėjai

Bronius VERTELKA

Turėjo ką aptarti Panevėžio krašto
tautodailininkų vadovas Vidas Mažukna
ir galerijos direktorė Jolanta Lebednykienė

Visą mėnesį Aukštaitijos sostinės Dailės galerijoje veikė Panevėžio krašto tautodailės paroda. 219 autorių jai buvo pristatę 577 kūrinius. Parodą aplankė 1629 žmonės. 875 moksleiviai dalyvavo edukacinėje programoje.

Aptarti parodos rezultatų į galeriją gegužės 5-ąją rinkosi Panevėžio krašto tautodailininkai. Tylos minute jie pagerbė per praėjusius vienerius metus į amžinybę išėjusių savo bičiulių – tapytojų Vilhelmo Janiselio, Alberto Petkevičiaus, Antano Tamošiūno, keramiko Alekso Valiušio – atminimą. Kūrėjus sveikino Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, miesto vicemeras Petras Luomanas, apskrities viršininko administracijos atsakingi darbuotojai Raimonda Valaitienė ir Aurimas Škuta. Jis priminė Žemaitijoje kūrusio garsaus liaudies meistro Stanislovo Riaubos žodžius: „Žmogus užmerkia akis, bet jo darbai išlieka ilgam“. Lietuvos tautodailininkų sąjungos pirmininkas Jonas Rudzinskas teigė, jog Lietuva tarp kitų pasaulio šalių išsiskiria savo tautos menu, verčiami vis nauji jo klodai.

Buvo tinkamai pagerbti bei apdovanoti savo gyvenimo jubiliejaus sulaukę kūrėjai, o naujieji Tautodailininkų sąjungos nariai gavo šios sąjungos nario pažymėjimus. Susirinkusiems galerijoje savo meninę programą parodė Vidos Erslovienės iš Rokiškio, panevėžietės Sigitos Jokūbonienės bei Panevėžio muzikos mokyklos kolektyvai.

Panevėžys

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija