Atnaujintas 2007 birželio 13 d.
Nr.45
(1542)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Klėtelėje-muziejuje išsipildė literatūros klasiko svajonė

Birželio 3-iosios popietę Anykščiuose, prie poeto ir vyskupo Antano Baranausko klėtelės, įvyko įspūdingas Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo kamerinio orkestro, diriguojamo prof. Donato Katkaus, koncertas. Šis Anykščių A.Baranausko ir A.Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus darbuotojų organizuotas ir Kultūros ministerijos remiamas renginys buvo skirtas net dviem jubiliejams: lietuvių literatūros klasiko A.Vienuolio-Žukausko gimimo 125-osioms metinėms ir šio rašytojo A.Baranausko klėtelėje įkurto muziejaus 80-mečiui.

Pagaliau išsipildė ilgai puoselėta didelio Anykščių krašto patrioto ir rašytojo A.Vienuolio-Žukausko svajonė. Senutėlėje klėtelėje, kur, sugrįžęs atostogų, per porą vasarų būsimasis poetas ir vyskupas Antanas Baranauskas sukūrė nuostabųjį himną Lietuvos gamtai – poemą „Anykščių šilelis“ bei kitus kūrinius. Įkūręs muziejų ir daugelį metų tą muziejų prižiūrėjęs, Vienuolis ne vienam savo pažįstamam yra kalbėjęs, kad norėtų, jog ateityje prie šios klėtelės-muziejaus grotų ansambliai ir orkestrai. Ta svajonė išsipildė tik dabar…

Anykštėnai muziejininkai šiemet jau organizavo nemažai renginių, skirtų A.Vienuolio-Žukausko 125-osioms gimimo metinėms. Jų dar bus ir ateityje. Mat taip jau sutapo, kad rugpjūčio mėnesį bus ir kita, tiesa, jau žymiai liūdnesnė ir skaudesnė sukaktis, susijusi su šio rašytojo vardu, – 50 metų, kai klasikas išėjo amžinybėn.

Vytautas BAGDONAS

Anykščiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija