Atnaujintas 2007 birželio 20 d.
Nr.47
(1544)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Apie komunizmą, globalizmą ir kitas blogybes

JAV žurnalistas Viljamas F.Džasperis
(William F.Jasper) (kairėje)
ir visuomenės veikėjas,
publicistas Vilius Bražėnas
Gintaro VISOCKO nuotrauka

Viljamas F.DŽASPERIS (William F.Jasper) – JAV leidžiamo žurnalo „Naujasis amerikietis“ („New American“) vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, garsėjantis antikomunistinėmis, antiglobalistinėmis pažiūromis. Praėjusią savaitę šis žymus Amerikos žurnalistas, publicistas, analitikas viešėjo Lietuvoje. Paskutinėmis viešnagės dienomis svečias sutiko duoti išskirtinį interviu „XXI amžiui“.


Atsainus požiūris į Laisvės gynėjus skatina atsakomybės už valstybę menkėjimą

Povilas JAKUČIONIS,
Antanas Napoleonas STASIŠKIS

Seimo nariai

1941 m. birželio 14 d., prieš 66 metus, prasidėjo pirmasis masinis Lietuvos gyventojų trėmimas. Birželio 15 dieną sukako 67 metai, kai Raudonoji armija su 200 tūkst. karių okupavo nepriklausomą ir savo neutralumą viešai deklaravusią Lietuvos Respubliką. Nepraėjus nė mėnesiui po okupacijos, NKVD pradėjo masinius Lietuvos valstybės pareigūnų ir veikėjų areštus.


Švietėjiškos istorinės laidos – būtinos

Lietuvos politinių kalinių sąjungos Tarybos pareiškimas dėl Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vaidmens ugdant pilietinę visuomenę ir tautinę savimonę

Daugiau kaip prieš dvejus metus visuomeninės organizacijos, jungiančios pasipriešinimo okupacijai dalyvius ir nuo okupacinių režimų nukentėjusius asmenis, – Lietuvos laisvės kovos sąjūdis, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrija, Lietuvos politinių kalinių sąjunga, – savo rašte Lietuvos radijo ir televizijos vadovybei rašė: „Radijas ir televizija priklauso kiekvienam – toks yra Europos Sąjungos valstybių visuomeninių radijo ir televizijų principas. Jų tarybos jungia piliečių visuomenines organizacijas ir savo veikla siekia patenkinti visų visuomenės narių lūkesčius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija