Atnaujintas 2007 liepos 5 d.
Nr.52
(1549)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Abiturientų atsisveikinimas su mokykla

Abiturientus išlydi pirmokai

Nors mokyklose jau praėjo valstybinių egzaminų įkarštis, noriu prisiminti pačiame pavasario žydėjime vykusią abiturientų paskutinio skambučio šventę Pane-vėžyje, Kazimiero Paltaroko vidurinėje mokykloje.

Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedroje šv. Mišias aukojo mokyklos kapelionas kunigas Mindaugas Kučinskas. Jis sveikino mokslus bebaigiančią šeštąją Panevėžio Kazimiero Paltaroko vidurinės mokyklos abiturientų laidą, jų tėvelius, mokytojus.

Aukojimo metu pirmokėliai nešė prie altoriaus varpelį ir degančią žvakę – vilties ir tikėjimo simbolį. Abiturientai – baltų lelijų puokštę ir šeštosios abiturientų laidos vinjetę. Iš Kristaus Karaliaus Katedros pirmokai atvedė dvyliktokus į savąją mokyklą. Ji tokia brangi. Dauguma šios laidos abiturientų čia praleido dvylika gražiausių vaikystės ir jaunystės metų.

Mokyklos bendruomenė surengė jiems gražią šventę. Pasirodė mokytojos Gražinos Balaitienės vadovaujami liturginių šokių šokėjai. Savo buvusius auklėtinius sveikino pradinių klasių mokytoja Vanda Čipkienė. Buvo malonu klausytis tėvelių linkėjimų. Miesto tarybos narys Vitalijus Satkevičius kalbėjo: „Mes džiaugiamės, kad jūs baigiate Kazimiero Paltaroko vidurinę mokyklą. Tai įpareigoja toliau savarankiškai eiti doro gyvenimo keliu. Didžiuokitės tuo“. Jis perskaitė Panevėžio miesto mero Vito Matuzo sveikinimą abiturientams.

Mokyklos teatro grupės vienuoliktokai, vadovaujami mokytojos Alinos Bardauskienės, parengė linksmą, įdomią literatūrinę-meninę kompoziciją iš teatrinių etiudų „Ar kada nors?“

Dvyliktokus sveikino mokyklos direktorė Gražina Gailiūnienė, mokyklos kapelionas kun. M.Kučinskas: „Baigėsi svarbus jūsų gyvenimo etapas – mokykliniai metai. Skambutis daugiau nebekvies į pamokas, šiandien jis – paskutinis. Dėkokime visiems Dievo akivaizdoje už gražiąsias, šviesiąsias akimirkas. Paklauskime savo širdies, kuriuo keliu eiti. Ieškokime savojo kelio ir pasitikėkime Dievu. Viešpats – tiesa ir gyvenimas. Jis visada su mumis. Būkime ryžtingi ir laisvi, neskubėkime apsispręsdami. Pragyvenkime gyvenimą kaip Dievo dovaną“.

Skambant muzikai, susimąstę abiturientai ieškojo salėje savo auklėtojų, mokytojų padėkoti žodžiu, šypsena, prasiskleidusiu pavasariniu gėlės žiedu už kantrybę, už pasiaukojimą, už buvimą šalia, už keliones ir už visas pamokas, dvylika metų vedant mokslo takais.

Mokyklos choras (vadovė Jacinta Garbaliauskienė) atliko Enijos „Only time“, G.Davido Velso „What a wonderful world“ ir Č.Gabalio „Sudie“.

Žavus tas noras dar sugrįžti į vaikystę... Mergaičių plaukuose pražydę kaspinai, jaunatviškas šventės žaismas, susimąstymas ir paskutinė bendra daina gitarų skambesy... Telydi jus, abiturientai, šviesa, tiesa ir gėris. Jūs dar sugrįšite į mokyklą, nors jau perdavėte vienuoliktokams simbolinį mokyklos raktą, perskaitėte testamentą.

Esate laukiami.

Regina STUMBRIENĖ

Panevėžys

A.Gudynienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija