Atnaujintas 2007 liepos 11 d.
Nr.53
(1550)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Dainuodami lietuviai tampa artimesni, dvasiškai šiltesni

Šokių dienos Kaune akimirka
Kazimiero DOBKEVIČIAUS nuotrauka

Liepos 5 dieną, ketvirtadienį, prezidentas Valdas Adamkus priėmė Dainų šventės „Būties ratu“ organizatorius ir rėmėjus. S.Daukanto aikštėje įvyko oficiali šventės atidarymo ceremonija. Prezidentas pasveikino šventės dalyvius bei svečius, atvykusius iš visos Lietuvos ir užsienio šalių.

„Dainuodami lietuviai tampa artimesni, atlaidesni, dvasiškai šiltesni ir labiau pasitikintys šalia esančiu žmogumi. Tikriausiai čia ir glūdi mažas tautos kūrybos stebuklas, kurį Justinas Marcinkevičius pavadino ,,žmogiškumo laužu“, ištisus dešimtmečius šildančiu Lietuvos žmones“, – sakė šalies vadovas, kreipdamasis į susirinkusiuosius.


Koncertų kaleidoskopas

L.Beršteino muzikos melodijas
puikiai atliko (iš kairės) Aleksandras
Dunis (gitara), amerikietė Lana
Gordon, Vytautas Labutis (saksofonas),
Arvydas Jofė (mušamieji), Eugenijus
Kanevičius (kontrabosas) ir dirigentas,
pianistas Donaldas Chanas (JAV)

Įsibėgėja tarptautinis Pažaislio muzikos festivalis. Su didžiuliu pasisekimu VDU didžiojoje salėje vyko Leonardo Beršteino miuziklo „Vest Saido istorija“ koncertinės versijos ir kitų kompozitoriaus miuziklų melodijų pynių koncertas. Pirmoje dalyje JAV jaunimo vokalo dievaitė Lana Gordon bei kompozitorius, dirigentas, pianistas virtuozas Donaldas Chanas (Donald Chan), kuriems puikiai talkino Eugenijus Kanevičius (kontrabosas), Arvydas Jofė (mušamieji), Aleksandras Dunis (gitara), Vytautas Labutis (saksofonas), sužavėjo publiką. Lietuvos atstovai parodė amerikiečiams ir publikai, kad puikiai išmano muzikos atlikimo meną, sugeba groti.


Varšuvos simfoninis orkestras Kaune

Pirmąkart Lietuvoje koncertavo
Nikola Paganinio smuikininkų
konkurso laureatas Mariušas
Patyra – naujoji Lenkijos
muzikos žvaigždė

Pirmą kartą Lietuvoje, o kartu Kaune lankėsi Varšuvos filharmonijos simfoninis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Antonis Vit). Taip pat pirmą kartą Lietuvoje ir Kaune pasirodė 2001 metų tarptautinio smuikininkų Nikola Paganinio konkurso gimtajame jo mieste Genujoje laureatas Mariušas Patyra (Mariusz Patyra).

Koncertas vyko Vytauto Didžiojo universiteto salėje birželio 18 dieną, pirmadienį, tačiau salė nebuvo tuščia, nes publika žinojo, kad Lenkija turi kelių šimtų metų simfoninės muzikos orkestrų tradicijas, taip pat aukštą muzikinės kultūros lygį. Pasiklausyti Varšuvos simfoninio orkestro grojimo magėjo ne vienam muzikos profesionalui.


Pristatė žemaitiškų pjesių knygą

Dramaturgas ir žurnalistas
Edmundas Untulis, Skuodo kultūros
centro vadovas Vidmantas Valinskis
ir leidybos vadybininkė Renata
Būdvytienė susirinkime
su Klaipėdos skaitytojais

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Pempininkų filiale birželio 15-ąją „karaliavo“ skuodiškiai. Čia Skuodo kultūros centro kolektyvas, kuriam vadovauja savo darbo patriotas Vidmantas Valinskis, gausiam skaitytojų, žiūrovų pulkeliui suvaidino žemaitišką vaidinimą „Žemaitems – Airėj“ ir pristatyta gabaus skuodiškio literato ir teatralo Edmundo Untulio pjesių žemaičių kalba rinktinė „Meilė ne žaislas“. Pristatyme kalbėjusi „Drukos“ leidyklos vadybininkė Renata Būdvytienė pasidžiaugė ne tik E.Untulio kūrybos laimėjimais, bet ir tuo, kad vien šį pavasarį išleistos keturios naujos literatų iš Palangos, Šventosios, Skuodo knygos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija