Atnaujintas 2007 rugpjūčio 1 d.
Nr.58
(1555)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Lietuva į Ukmergę dar neužsuko

Prof. Ona VOVERIENĖ

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę Vytautas Landsbergis Osle kalbėjo apie tai, kad Lietuva „pasirinko kelią ir uždavinį, kuris gali atrodyti bemaž neįvykdomas: su tokiomis giliomis žaizdomis ir per tokias kliūtis kurti piliečių santarvės visuomenę“.


Pakaunės „kairieji“ ir „dešinieji“

Vytautas Landsbergis

Liepos 21-ąją per „Žinių radiją“ išgirdęs debatus dėl Pakaunės įvykių ir J.Abromavičiaus žūties, noriu šiek tiek padėti dalyvavusiems ginče ir šio radijo „Rakto“ klausytojams.


Kultūra – ant mirties slenksčio

Marius MARKUCKAS

Mintis, jog Lietuvos kultūra išgyvena anaiptol ne geriausius laikus – nenauja ar sensacinga. Tai tik dar sykį savotiškai patvirtino visiškai neseniai išdėstyti verslininkų teiginiai, pasirodę netrukus po to, kai Seimas nusprendė riboti alkoholio reklamą. Remiantis jais, buvo galima suprasti, jog jei pastarasis draudimas iš tiesų įsigalios, kultūrai, kad ir kokia ji būtų šiuo metu, ateis dar sunkesni laikai.


Krikščionys demokratai: kaip rasti kelią iki rinkėjų

Viktoras Alekna

Neseniai įvyko Lietuvos krikščionių demokratų partijos metinis suvažiavimas, kuriame turėjo būti renkamas partijos pirmininkas ir svarstomi idėjiniai partijos reikalai. Žvilgtelėję į praeitį, pamatysime, kad tai pati seniausia Lietuvos politinė partija, savo programą paskelbusi dar 1904 metų birželį, o 1905-ųjų pabaigoje subūrusi ir pirmąsias Lietuvos krikščionių demokratų partijos kuopas. Dabartinių Lietuvos socialdemokratų partijų mėginimas savo pradininkais laikyti 1896 m. gegužės 1 d. sukurtą Lietuvos socaldemokratų partiją – tai slėpimas, kad jie tebenori tęsti Markso – Engelso – Lenino – Stalino partijos eigą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija