Atnaujintas 2007 rugpjūčio 3 d.
Nr.59
(1556)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Džiugios dienos Lietuvos žemės ūkio universitete

Angelė Pabricaitė

Vyskupai Rimantas Norvila
ir Jonas Ivanauskas iškilmėse
Žemės ūkio universitete
Lauros Žemaitienės nuotrauka

Penktadienį, liepos 27 dieną, eksploatacijai atiduoti Lietuvos žemės ūkio universiteto Mokslo ir technologijų parkas ir 350 vietų renovuotas bendrabutis, kuriuos pašventino Kauno vyskupas augziliaras dr. Jonas Ivanauskas ir Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Iškilmingoje renovuotų pastatų perdavimo LŽŪU rektoriui prof. Romualdui Deltuvui ceremonijoje dalyvavo LR Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, žemės ūkio ministrė prof. Kazimira Danutė Prunskienė, PAO generalinis sekretorius Hansas Spikeris, „IF Wexpo Heidelberg GmbH“ vykdančioji direktorė Rita Hopfner, statybininkai, projektuotojai, svečiai ir kt.

Lietuvos žemės ūkio universitete dar XX amžiaus devintajame dešimtmetyje pradėta statyti 600 vietų valgykla dėl lėšų stokos buvo užkonservuota. Tik pasikeitus ekonominei situacijai, LŽŪU laimėjus konkursą, projektas buvo finansuojamas iš valstybės investicinės programos. Nuo 2002 metų buvo atnaujinti pastato darbai. UAB „Cedra“ (projekto autorė Violeta Beigienė) parengė renovacijos projektą. Pastato rekonstravimo darbus atliko UAB „Struktūra“. Bendra renovacijos sąmatinė vertė – dvylika milijonų litų.

LŽŪU mokslo ir technologijų parko pastatą pašventino vyskupas dr. J.Ivanauskas.

LŽŪU atsisakė idėjos toliau statyti 600 vietų valgyklą ir 5,2 tūkst. kvadratinių metrų pastatą skyrė Universiteto mokslo ir technologijų parko veiklai plėtoti. Jame įsikurs įstaigos, skatinančios agrarinio sektoriaus pažangą, propaguojančios naujas technologijas, žemės ūkio darbuotojams organizuojančios tęstinio mokymo kursus. Pirmame aukšte – Investicijų plėtros skyrius ir verslo inkubatorius. Antrojo aukšte – Mokslo ir technologijų parko žemdirbių tęstinio mokymo, kaimo regioninės plėtros, parodų, naujų technologijų diegimo ir verslo, kalbų mokymo centrai, moderni 160 vietų konferencijų salė su nuotolinio mokymo įranga bei sinchroniniu vertimu į tris kalbas. Per antrą ir trečią pastato aukštus įsikurs Žemės ūkio ministerijos informacinis centras.

Šalia Mokslo ir technologijų parko buvo perduotas 350 vietų renovuotas penkių aukštų LŽŪU bendrabutis. Pirmame – ketvirtame aukštuose – po du sublokuoti dviejų ir trijų vietų kambariai su bendra vonia ir tualetu, o penktajame aukšte kiekvienas kambarys su atskiru tualetu ir vonia. Bendrabutis pritaikytas ir neįgaliesiems. 350 vietų renovuotą bendrabutį pašventino Vilkaviškio vyskupas R.Norvila.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija