Atnaujintas 2007 rugpjūčio 29 d.
Nr.64
(1561)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Tarsi nieko neįvyko, – kaip buvo, taip ir liko. Ar ilgam?

Algimantas Zolubas

Eisena Vilniaus gatvėmis
iš Šv. Mikalojaus bažnyčios
A.Mickevičiaus paminklo link
Jono ČESNAVIČIAUS nuotrauka

Mitingas prie A.Mickevičiaus paminklo, Baltijos kelias buvo tarsi vienkartiniai veiksmai, išreiškiantys susikaupusius siekius ir viltis, tačiau kokį tęstinumą jie įgijo!.. Vienkartinis veiksmas, jei jis iš tikrųjų reikalingas, paskatina kitų, labai reikšmingų ir prasmingų veiksmų seką – grandininę reakciją. Po tokių veiksmų grandinės Lietuva atgavo laisvę ir nepriklausomybę.


Naivios skaitytojų mintys

Laima PETRAUSKIENĖ

Su tuo naivumu, tai kaip ir su kvailumu. Jei gimei naivus, tai ir mirsi naivus, visąlaik ko nors neįtikėtino naiviai trokšdamas. Pavyzdžiui, galbūt vaikystėje kažkodėl ėmei ir taip gražiai susigalvojai, kad visi rašytojai yra aristokratai. Tai, ko gero, ir suaugęs, ir netgi peraugęs toliau laikaisi tos naivybės įsitvėręs naiviausiu būdu, ir nė kiek nenori matyti pasaulio protingomis akimis.


Apie didvyrius ir apsimetėlius

Margarita ŠEVELIOVA

Gerbiamieji, ar kada nors esate sutikę savo gyvenimo kelyje didvyrį? Asmenį, kuris visą savo gyvenimą paskyrė žygdarbiui dėl kažko? Net nesvarbu, dėl ko. Svarbiausia – pats žygdarbis. Įvykdytas aukojant visas jėgas, sveikatą, nervus, laiką... Rečiau – pinigus ar kitokias materialines gėrybes.


Dėl padėties kultūros paveldo apsaugos srityje

Lietuvos socialdemokratų sąjunga visapusiškai palaiko Alternatyvios kultūros paveldo komisijos pareikštą viešą nepasitikėjimą kultūros ministru Jonu Juču ir Kultūros paveldo departamento (KPD) vadovybe.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija