Atnaujintas 2007 rugsėjo 28 d.
Nr.73
(1570)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Ko tikėtis?

Skaudu girdėti apie uždaromas pradines mokyklas Alytaus rajone. Aštuoniolika mokytojų lieka be darbo, 135 pradinių klasių mokiniai priversti važinėti į kitas mokyklas. Sunku įsivaizduoti pirmokėlius, ankstų rytmetį žadinamus ir raginamus skubėti į aikštelę, kurion turės atvykti juos vežiojantis autobusas. O kaipgi žiemą jiems reikės, klumpant pusnyse, spaudžiant dideliems šalčiams bei žvarbiam vėjui pučiant, laiku nusigauti į minėtą aikštelę?


Naikinanti „spekuliatyvioji kultūra“ ir asmenybių krizė

Jau ir rajonų spaudos puslapiuose vėl atgimsta padiskutuoti raginantys gero lygio publicistiniai tekstai aktualiausiais viešojo gyvenimo klausimais. Jie – tarsi barometrai, rodantys mūs visuomenės dvasinę giedrą arba „debesėjimus“. Tai – geri ženklai, nes jeigu neabejingas žurnalistas, tai nebus abejingas ir skaitytojas – šitaip Kelmėje ir Kaune, šitaip – visoje Lietuvos valstybėje. Išties gana snūduriuoti! Ypač… artėjant 2008–2009 metų rinkimų „bangoms“.


Palanga – tokia, kokia ir visa Lietuva

Kai girdžiu blogą žodį apie Lietuvos valstybę, kai juodinamas mūsų valstybės rojaus kampelis – Palanga, mano širdis prisipildo liūdesio. Tada apmaudaudamas klausiu savęs ir kaimynų: „Kodėl dabar tiek daug aplink pesimistų, juk po karo optimizmo buvo daugiau?“

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija