Atnaujintas 2007 rugsėjo 28 d.
Nr.73
(1570)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Putinas – musulmonų globėjas!

Čečėnijos skerdikas, Rusijos valdovo V.Putino valia tapęs Čečėnijos prezidentu ir gavęs Rusijos didvyrio vardą, Ramzanas Kadyrovas, apsuptas viso būrio galvažudžių, neseniai lankėsi šventajame musulmonų mieste Mekoje, vaikščiojo apie garsųjį Kaabos akmenį ir vaidino pavyzdingą tikratikį musulmoną. Įdomu, kad šį tautos išdaviką ir naikintoją į Meką pakvietė atvykti JAV sąjungininku laikomas Saudo Arabijos karalius Abdula II. Dar daugiau, Saudo Arabijos monarchas netgi suteikė audienciją Rusijos „didvyriui“ ir pareiškė, kad jis „pats asmeniškai ir visa Saudo Arabijos liaudis labai myli ir gerbia Vladimirą Putiną, laiko jį puikiu musulmonų draugu.


Rusai užsimanė haremų

Rusijos Valstybės Dūmoje pačiame įkarštyje diskusijos dėl daugpatystės įteisinimo. Už tai ypač agituoja V.Žirinovskio „liberalai demokratai“, tam pritaria ir kai kurie valdančiosios partijos „Jedinnaja Rossija“ deputatai. Jau nekalbant apie sociologus, kultūros ir meno veikėjus, kurių daugelis pasisako už daugpatystės įteisinimą. Ne tik žodžiais, bet ir darbais įrodo, jog daugpatystė yra geras dalykas. Štai nuolat besišypsantis ir trykštantis energija Borisas Nemcovas.


Ar išbris Ukraina iš politinės krizės?

Kai kurie Ukrainos laikraščiai skelbia, kad artėjant Aukščiausiosios Rados (parlamento) rinkimams, kurie įvyks rugsėjo 30 dieną, įsiviešpatavo anarchija. Iš tiesų su tokiais vertinimais galima sutikti. Juk prezidentas Viktoras Juščenka jau net keturis kartus buvo paleidęs parlamentą, bet tas atsisakė išsiskirstyti ir jo vadovai pareiškė parlamentą paliksią tiktai tada, kai bus išrinkti nauji deputatai.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija