Atnaujintas 2007 spalio 5 d.
Nr.75
(1572)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Ką man davė vasara – Dievo dovana?

Lektorius Eligijus stovyklautojus
ruošia kvėpavimo pratyboms

Visa tai, ką turime (taigi ir vasara), mums yra duota Dievo dovana. Vasara – geras laikas keliauti, bendrauti...

Utenos rajone, prie gražaus Giedrio ežero, vyko sveikatingumo klubo „Gija“ (vadovė Angelė Mažeikienė) trijų dienų vasaros stovykla. Tikslas – pailsėti fiziškai ir pakilti dvasiškai padedant sau pačiam ir šalia esančiam.

Ne tik klubo nariai, bet ir pirmą kartą atvykę dalyviai buvo maloniai priimti, pamaitinti skaniu vegetariniu maistu, įtraukti į įvairius renginius (o jų buvo daug).

Pirmąjį stovyklos vakarą griežiant Utenos muzikantų Streikų šeimos kapelai po „Grybu“ ir po žvaigždėtu dangumi galėjo šokti kas kaip mokėjo, kas kiek norėjo. Kažkas pasakė: „Tai Dievo dovana“. Dovana buvo ir pakviestieji svečiai, stebinantys savo žiniomis, profesionalumu ir noru padėti kitam.

Gyvenimo meno organizacijos lektorius tauragietis Eligijus Valskys aiškino apie muzikos, juoko ir tylos terapijos įtaką dvasiniam ir fiziniam apsivalymui, supažindino su atitinkamais pratimais, siūlydamas juos pritaikyti savo gyvenime.

Gražina Gaidienė – tikra Eugenijos Šimkūnaitės sekėja, vaistažolių žinovė – vedė būrelį per lauką aiškindama kiekvieno žieduko gydomąsias savybes, kvietė mylėti ir saugoti viską, kas yra gamtoje.

Vegetarinio maisto propaguotoja (ir tuo gyvenanti) gydytoja Ksavera Vaištarienė nuoširdžiai dėstė savo gyvenimišką patirtį, supažindino su sveika mityba.

Apie dvasingumą stovykloje kalbėjo dekanas, parapijos klebonas kun. Saulius Kalvaitis, kunigas Feliksas, tikybos mokytojas Julius Morkūnas, ragindami kuo daugiau dėmesio, meilės skirti artimui, padėti kitam ir niekada nesakyti (širdyje nelaikyti) „neatleisiu“ – tai kenkia ne tik kitam, bet ir pačiam.

Atlikdami fizines ir dvasines pratybas, įgysite stebuklingą galią, padedančią išsivaduoti iš sumaišties, liūdesio, iš emocinės ir fizinės priklausomybės – tai kelias į laisvę, džiugesį ir dvasinę ramybę, sakė stovyklautojai, linkėdami gero susitikimo ateinančiais metais, ir kvietė pagalvoti: o kokiomis dovanomis aš pasidalijau su gamta, žmonėmis – su vasara?

Kazimiera Beniuševičienė

Utena

Angelės Mažeikienės

nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija