Atnaujintas 2007 spalio 12 d.
Nr.77
(1574)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Paminklas režisieriui

Bronius VERTELKA

Paminklas režisieriui
Juozui Miltiniui

Populiaraus pučiamųjų instrumentų orkestro „Panevėžio garsas“ muzika praėjusį antradienį kvietė į Laisvės aikštę prie J. Miltinio dramos teatro, kur buvo atidengtas paminklas režisieriui Juozui Miltiniui.

Iškilmes pradėjo aktorius Algirdas Paulavičius, skaitęs ištraukas iš laiškų, J.Miltinio rašytų 1931-1932 metais savo geram draugui poetui Petrui Karužai. Po jo kalbėjęs miesto meras Vitas Matuzas sakė, jog mintis įamžinti režisieriaus atminimą paminklu kilo dar prieš 14 metų, tačiau sumanymo įvykdymui trukdė konkursai, kiti dalykai. Panevėžio vadovas priminęs, kad šis meno kūrinys atsirado visų miesto mokesčių mokėtojų dėka, nutraukė baltą maršką ir visi susirinkusieji pamatė iš bronzos nulietą J.Miltinį. Tuo metu šalia stovėjęs aktorius Algimantas Masiulis pratarė: „Toks jis ir buvo“.


Mokytojų šventė bažnyčioje

Rūta Averkienė

Varėnos rajono meras
Vidas Mikalauskas, Senosios
Varėnos klebonas kun. Pranciškus
Čivilis ir mokytojai

Ant žemės sužibus pabirusių lapų auksui, kasmet švenčiama vienos tauriausių profesijos atstovų – mokytojų – šventė.

Tarptautinę mokytojų dieną Varėnos rajono mokytojai šventė ne tik mokyklose su savo mokiniais. Kasmet rajono pedagogus pagerbia ir rajono savivaldybė, ta proga jiems dovanodama koncertą, mokytojams skamba eilės ir sveikinimai.

Šiemet rajono pedagogai savo profesinę dieną šventė Senojoje Varėnoje. Per tris šimtus esamų ir buvusių Varėnos krašto mokytojų suvažiavo į Senąją Varėną ir, kaip daugelis sakė, čia patyrė tikrą sielos šventę, naujai įvertino savo pašaukimą ir profesiją, kad vėl galėtų žinių ir dvasios turtus dalyti mokiniams.


Atgims Šv. Jurgio bažnyčia

Aušra Partikienė

Šv. Jurgio bažnyčia Kaune –
viena seniausių
gotikinių bažnyčių Lietuvoje

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje Tarybos įgaliotas Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Rimgaudas Miliukštis pasirašė viešosios įstaigos „Domus pacis“ (,,Taikos namai“) steigimo sutartį su Kauno Šv. Jurgio konvento gvardijonų broliu kunigu Andriumi Dobrovolsku, OFM.


Šeimos problemų labirintuose

Jau kuris laikas visuomenėje, ne tik tarp politikų, vyksta diskusijos dėl Seime užregistruoto Tėvynės sąjungos Paramos šeimai pagrindų įstatymo projekto. Juo siūloma tradicinėms ir bent dviejų vaikų susilaukusioms šeimoms, taip pat nepilnamečius vaikus auginančioms motinoms taikyti mokestines ir socialines lengvatas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija