Atnaujintas 2007 lapkričio 28 d.
Nr.88
(1585)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Trupinių trupiniai

Marija MACIJAUSKIENĖ

Sakoma, kad nė vieno duonos trupinio nevalia numesti ant žemės, tad ir klausau senolių paliepimo. Žinoma, tai tik dygsniai, peltakių fragmentai, tik prisiminimai, bet juos turiu pasakyti, kad neišnyktų mūsų kultūrinis palikimas.

Rodos, galėtum sau ramiai darbuotis prie rašomojo stalo, darže ar virtuvėje... Tačiau, kai išgirsti, kad to ar ano (jau mirusio) meno, literatūros pasaulio žmogaus turtingiausias archyvas nuvežamas į Grigiškes kaip makulatūra, pašiurpsti, kad artimieji ar paveldėtojai drįsta taip sunaikinti mūsų paveldą. Ir dar – be autoriaus valios jo tekste prirašomi nebūti dalykai: tai nusikaltimas ne tik autoriui, skaitytojui, taip sunaikinama ir teisybė. Gal tai būna trečiojo ranka, kuri anuomet nerašydavo įsakymų, bet jai privalėjai paklusti...


Reklama: draugas ar priešas?

Viltė MIGONYTĖ

Reklamą rasime visur – gatvėse, parduotuvėse, televizijos ekranuose, visuomeniniame transporte, viešų ir privačių įstaigų patalpose, pašto dėžutėse... Reklama pasitinka mus ankstų rytą, kai skaitome laikraščius, geriame kavą, rengiamės dienos darbams... Dieną baigiame irgi kartu su reklama – prie televizoriaus ekrano, taip „atsipalaiduodami“ po įtemptos dienos ir nesąmoningai priimdami visą mums televizijos „kemšamą“ informaciją, nepajėgdami tam pasipriešinti. Įvairios reklamos firmos, įmonės ar šios srities darbuotojai naudojasi įvairiausiomis gudrybėmis, skatindami nukreipti vartotojo dėmesį jiems naudinga linkme.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija