Atnaujintas 2007 gruodžio 5 d.
Nr.90
(1587)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kad nereikėtų nieko daryti

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Žmonės vėl šaukiasi mikaldų, žmonės vėl gyvena baimėje, daugelis – tarsi „išderinti pianinai, nes... pavargo gyventi melo gyvenimą. Lietuviai apsirengę, pasipuošę tikrai daug gražiau negu „briuselėnai“ (mačiau!), lietuviai gal net pietauja (ir puotauja!) gardžiau negu belgai, olandai ir prancūzai, bet taip pat mes, lietuviai, jau greitai 18 metų – „nelaisvi savo laisvėje“, įsitempę, nes esame apgaudinėjami ir žeminami savo išrinktųjų, kurių devizas... „daryti viską, kad... nieko nereikėtų daryti“. Nieko, kitaip tariant, už ES pinigus. Spektaklyje „vaidiname Lietuvą“ (Seimą, savivaldą, kur valdo savi!) iš tiesų – tai kolaborantų, kvislingų sąmoninga, parsidavėliška politika, kurios viešai įvardyti niekas nedrįsta.


Partinės televizijos cenzūra

Iš Vytauto Landsbergio interviu TV3 televizijos laidai „Savaitės komentarai“. Laida, įrašyta 2007 11 09, transliuota nebuvo

Žurnalistas: Kaip vertinate Laikinosios Seimo komisijos Juro Abromavičiaus žūties aplinkybėms tirti išvadas?

V. Landsbergis: Komisija surinko nepaprastai vertingos, iki šiol nežinomos medžiagos apie Juro Abromavičiaus žūtį ir galimas priežastis, motyvaciją, kodėl kam nors reikėjo jį nužudyti. Tačiau Komisija iš esmės netyrė paties svarbiausio dalyko – Juro Abromavičiaus žūties. Kodėl? Man sunku pasakyti. Arba dėl negabumo, arba sutriko gavusi tokią medžiagą. Komisijos dauguma pasirodė nepajėgi su tuo tvarkytis ir nuėjo iš anksto suplanuotu keliu – kaip buvo užsakyta jau projektuojant užduotį, kaip ir ką buvo numatęs ir norėjo gauti Artūras Paulauskas.


Tikrojo humanizmo ir teisingumo ilgesys

Edmundas Simanaitis

Regis, lapkričio vidury LTV2 programoje „25 kadras“ buvo parodyta džiūgaujanti jauna moteriškaitė, besirūpinanti Londone įsikūrusios lietuvių išeivijos kultūriniais reikalais. Kadangi jaunimas nepakankamai žino apie praėjusio amžiaus Lietuvos istoriją arba turi susidaręs neteisingą supratimą apie tą sunkmetį, tai šnekėtoja įsigijo įžymaus režisieriaus Vytauto Žalakevičiaus sukurto filmo „Niekas nenorėjo mirti“ (toliau NNM) kopiją. Filmą parodė lietuvių išeiviams, o ir tikriems Londono senbuviams. „Istorinis“ filmas patikęs ir palikęs gerą įspūdį.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija