Atnaujintas 2008 sausio 9 d.
Nr.2
(1595)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Fotogalerijai – 15 metų

Bronius VERTELKA

Biržų rajone ūkininkaujantį,
bet fotografijos nepamiršusį
Stanislovą Vadapolą sveikino
Fotografijos galerijos
direktorė Marija Čičirkienė

Likus kelioms dienoms iki šv. Kalėdų, Panevėžio fotografijos galerijoje buvo paminėta jos 15-os metų sukaktis. Jubiliejaus proga veikė panevėžiečių fotomenininkų kūrybos paroda „Laisvo siužeto magija“.

Galerijos direktorė Marija Čičirkienė trumpai priminė kultūros židinio atsiradimo istoriją, pasidžiaugė, kad į Lietuvos fotomenininkų sąjungą įstojo Kęstutis Čepėnas (jo nuotraukos eksponuojamos ir jubiliejinėje parodoje). Garbingos sukakties proga sveikinimo žodį tarė Panevėžio apskrities viršininko administracijos Kultūros, sporto ir turizmo tarnybos vadovė Raimonda Valaitienė. Iškilmėse dalyvavę miesto savivaldybės vicemeras Povilas Vadapolas, Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė galerijos vadovei Marijai Čičirkienei ir fotomenininkui Gediminui Kudirkai įteikė padėkas. Vicemeras prisipažino, jog ir pats fotografuoja, todėl užsukti į galeriją jam itin smagu.

Galerijos direktorė grupei kūrėjų įteikė padėkas. Pagerbta buvo Genovaitė Prakapienė, galerijoje dirbanti kasininke nuo jos atsiradimo, bei ūkininkauti į Biržų rajoną išvykęs, tačiau fotografijos neužmetęs Stanislovas Vadapolas.

Į jubiliejų atvyko Dusetų dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas. Svečias iš Zarasų rajono džiaugėsi stiprėjančiais ryšiais tarp galerijų. Sveikinimo žodžius tarė fotomenininkai Evaldas Ivanauskas, Lionginas Skrebė, Kęstutis Čepėnas, Stasys Povilaitis. Pastarasis priminė, jog galerijoje savo pirmąsias parodas surengė Algimantas Aleksandravičius ir Evaldas Ivanauskas – dabar Europoje pripažinti kūrėjai.

Direktorė M. Čičirkienė tikisi, jog kitų metų kovą galės įteikti jubiliejinės parodos „Laisvo siužeto magija“ katalogą. Jo leidimui jau gautos lėšos.

Panevėžys

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija