Atnaujintas 2008 sausio 11 d.
Nr.3
(1596)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Mintys Sausio 13-ajai

Tai, kad prieš 17 metų susitelkę ir aukščiausią vienybę Sausio agresijos dienomis parodę Lietuvos žmonės apgynė atkurtą nepriklausomybę, buvo nepakartojamas stebuklas. Tuo metu atsiradę didvyriai pasiryžo vesti tautą į nepriklausomybę, į atsiskyrimą nuo sovietinės imperijos, iš kurios tauta buvo patyrusi daug kančių.


Laisvi, bet puolę?

Margarita ŠEVELIOVA

1991 metų Sausio 13-ąją buvo pralietas kraujas už laisvę ir demokratiją. Ar „laisvė“ ir „demokratija“ yra vertos žmogaus aukų? Ar apskritai tai yra vertybės?

XX amžiaus  8-9 dešimtmečio žmonių karta tapo kadaise galingos „imperijos“ – Sovietų Sąjungos – žlugimo liudininkais. Kartu susinaikino (didžiąja dalimi ) ir komunistinė sistema, kuri neabejotinai turėjo didelę įtaką žmonijos istorijai. Beveik visą XX amžių vyko kova tarp socializmo arba komunizmo ir kapitalistinės sistemos. Komunizmas pasidavė. Bet ar baigėsi kova? Pasaulis persiskirstė – atsirado demokratinės ir nedemokratinės šalys. Vis daugiau postsovietines šalis, kartu ir mūsų gyvenimus, valdo demokratija, kurios principai diegiami ne tik valstybių valdyme, bet ir atskirų asmenų pasaulėžiūroje. Ar tai teigiama tendencija? Kas iš esmės yra demokratija? Necituosim vadovėlinių tiesų, bet pažvelgsim į reiškinį iš krikščionio pažiūrų pusės.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija