Atnaujintas 2008 sausio 11 d.
Nr.3
(1596)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Alytaus dekanate

Stiprink, Kūdiki Taikos, mūsų gerą valią

Po spektaklio nusifotografavo
Kalėdų konferencijos organizatoriai
ir dalyviai. Kairėje – dekanas
klebonas kun. Arūnas Užupis,
dešinėje – kun. dr. Algirdas
Petras Kanapka

ALYTUS. Antrą šv. Kalėdų dieną alytiškiai rinkosi į Šv. Angelų Sargų bažnyčią, tikėdamiesi pagilinti savo dvasinę patirtį, sutikti daugiau Kūdikėlio Jėzaus Gimimo slėpiniu besidžiaugiančių bendraminčių.

Šv. Mišias tądien celebravo svečias iš Marijampolės kun. dr. Algirdas Petras Kanapka. Evangelijos skaitinys tądien visiems susirinkusiems priminė pirmojo kankinio apaštalo Stepono istoriją. Pasak prelegento, Jėzaus mokinys Steponas buvo vienas iš pirmųjų Gerąją Naujieną priėmusių su giliu tikėjimu, o vėliau stengėsi ją įkūnyti netgi savo gyvybės kaina.


Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Kalėdinės mintys

Nemakščių vaikai lanko
parapijos senelius

Nemakščiai. Žiema... Tamsa... Šaltis... Tvartelis... Šventoji Šeima... Laukimas... Gimimas... Kūdikėlis... Prakartėlė... Piemenėliai... Žvaigždė... Šviesa... Šiluma... Stebuklas... Ir taip daugybė žodžių sukasi mintyse šv. Kalėdų laikotarpiu. Nėra didesnio stebuklo už žinią, kad Kūdikėlis Jėzus, neradęs vietos žmonių namuose, gimė tvartelyje, ir po dviejų tūkstančių metų skubančius, nerandančius akimirkos net telefono skambučiui žmones kviečia susirinkti į jaukius namus, prie bendro stalo ir pasidalinti kalėdaičiu, per kurį perduodama meilė, geriausios mintys ir šiluma greta esančiam bei tam, kurio jau šalia nėra.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija