Atnaujintas 2008 sausio 11 d.
Nr.3
(1596)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Kalėdinės mintys

Šv. Kalėdų Mišias aukoja klebonas
kun. Stasys Šlepavičius

Nemakščių vaikai lanko
parapijos senelius

Nemakščiai. Žiema... Tamsa... Šaltis... Tvartelis... Šventoji Šeima... Laukimas... Gimimas... Kūdikėlis... Prakartėlė... Piemenėliai... Žvaigždė... Šviesa... Šiluma... Stebuklas... Ir taip daugybė žodžių sukasi mintyse šv. Kalėdų laikotarpiu. Nėra didesnio stebuklo už žinią, kad Kūdikėlis Jėzus, neradęs vietos žmonių namuose, gimė tvartelyje, ir po dviejų tūkstančių metų skubančius, nerandančius akimirkos net telefono skambučiui žmones kviečia susirinkti į jaukius namus, prie bendro stalo ir pasidalinti kalėdaičiu, per kurį perduodama meilė, geriausios mintys ir šiluma greta esančiam bei tam, kurio jau šalia nėra.

Pakilę nuo Kūčių stalo, širdyse sklidini gerų emocijų, parapijos žmonės rinkosi į Kūčių vakaro šventąsias Mišias ir vėl iš naujo išgyveno Dieviškojo Vaikelio atėjimo laukimo džiaugsmą, o šv. Kalėdų rytą Bernelių Mišiose gausiai susirinkę tikintieji kartu džiaugėsi Kūdikio gimimo paslaptimi.

Kūčių naktį į pasaulį atėjusio Kūdikėlio Jėzaus šypsena ryte atsispindėjo vaikų veiduose, kada jie parapijos klebono kun. S. Šlepavičiaus kviečiami susirinko į šv. Mišias, skirtas jiems, mažiesiems mūsų parapijos nariams. Daugeliui jos buvo neįprastos tuo, kad su vaikučiais kartu meldėsi Kalėdų senelis, kuris po šv. Mišių kartu su vaikais ir jų tėveliais kūrė šventę parapijos salėje.

Bet trumpam sugrįžkime į šv. Kalėdų laukimo laiką, kai degdami Advento vainiko žvakes tylomis sau ir kitiems linkėjome, kad Dievas suteiktų drąsos dovanoti vieni kitiems širdies dovanas, kurios yra pačios brangiausios. Simboliška, kad šiuo laikotarpiu parapijos klebono kun. S. Šlepavičiaus įkvėpta ir pastoracinės tarybos „Caritas“ sekcijos vadovo Sauliaus Radčenko raginama, parapijoje prasidėjo „Caritas“ veikla. Lapkričio pabaigoje vykusio pirmojo susirinkimo metu mūsų parapijos „Caritas“ nariais nusprendė tapti J. Radčenkienė, S. Pratašienė, D. Juškienė, V. Jocienė, J. Papendikienė, I. Stoškuvienė, D. Kučinienė. Esame įsitikinę, kad prie šių žmonių prisijungs daugiau parapijos narių ir kad Dievas laimins jų veiklą. O prasminga pradžia jau padaryta – išleistas lankstinukas, kurį kartu su mokinių piešiniais ir „Caritas“ ženklu pažymėtomis žvakutėmis tikybos mokytoja V. Greičienė su jaunaisiais ateitininkų būrelio nariais padovanojo parapijos seneliams, prieš šv. Kalėdas aplankydami juos ir sušildydami ne tik žvakės šviesele, bet, svarbiausia, savo dėmesiu. Artimiausiu metu yra planuojama išvyka parapijos žmonėms į Palendrių Šv. Benedikto vienuolyną.

Šv. Kalėdų laikotarpis išties nepaprastas, nes čia susiduria Pradžia ir Pabaiga, tačiau atskirti, kur riba, labai painu. Neabejotina, kad Viešpaties atėjimas į šį pasaulį simbolizuoja Pradžią, Meilę, Viltį ir Tikėjimą, bet pati šventė vyksta metų pabaigoje, kada dar vieni Dievo dovanoti metai išsisklaido laiko tėkmėje. Natūralu, kad šiuo laiku žmonės galvoja ne tik apie ateitį, bet prisimena praėjusius metus, jų įvykius ir per juos nuveiktus darbus. Nemakščių parapijos klebonas kun. S. Šlepavičius dažnai šv. Mišių pabaigoje, prieš palaimindamas žmones, o ypač sveikindamas savo tikinčiuosius šv. Kalėdų proga pirmiausia pats dėkoja Viešpačiui už Jo palaima suteiktą galimybę šiuos metus nugyventi Nemakščių parapijoje, paskui dėkoja savo parapijos žmonėms už gausybę nuveiktų darbų Dievo, Bažnyčios ir parapijos labui. Klebonas taip pat dėkoja už stebuklą, kad visi parapijos žmonės atvėrė savo namų duris ir taip suteikė galimybę jam dar geriau pažinti čia gyvenančius.

Nemakščių tikintieji dėkoja pirmiausia Viešpačiui ir Telšių vyskupui Jonui Borutai, SJ, už tai, kad atsiuntė į parapiją kun. mgr. S. Šlepavičių, o parapijos klebonui dėkojame už tikėjimą atnaujinančią šv. Mišių auką, už susimąstyti verčiančius ir Dievo meilei įkvepiančius pamokslus, už iniciatyvą ir sugebėjimą raginti bei įtraukti žmones darbuotis Dievo garbei, pagaliau už mokėjimą ir mokymą nuolat padėkoti už gerus darbus. Tebūna Naujieji metai Jums ir kiekvienam parapijos žmogui dosnūs Dievo palaima ir malonėmis.

Daiva Visockienė,
pastoracinės tarybos valdybos narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija