Atnaujintas 2008 sausio 16 d.
Nr.4
(1597)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Šauliai apdovanojo veikliausius pedagogus

Vytautas Bagdonas

Lietuvos Šaulių sąjunga prieš kelerius metus įsteigė premiją, kuria įvertinami asmenys, labiausiai nusipelnę populiarindami šaulių vardą. Ši premija įteikiama Anykščių A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialiniame muziejuje. Ir neatsitiktinai. Juk anykštėnas rašytojas A. Vienuolis-Žukauskas buvo vienas Šaulių sąjungos kūrėjų, aktyvus šios organizacijos narys. Anykščių šaulių kuopa rašytoją buvo išrinkusi garbės nariu. Už aktyvią veiklą A.Vienuolį-Žukauską Šaulių sąjunga prieškario metais buvo apdovanojusi garbės ženklu ir padėka...

Gruodžio mėnesį Anykščių muziejuje trims pedagogams buvo įteikta antroji Šaulių sąjungos premija. Šios premijos laureatais tapo Kelmės rajono Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio vidurinės mokyklos direktorius Algimantas Armalis, Mažeikių rajono Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinės mokyklos direktorė Rima Širvinskienė ir Panevėžio „Gabijos“ pagrindinės mokyklos mokytoja Palmira Griciūnienė. Lietuvos Šaulių sąjungos vadas Juozas Širvinskas laureatams įteikė padėkos raštus ir Hamiltono miesto (Kanada) šaulių kuopos dovanotas premijas – 400 litų vertės knygyno čekius. Pedagogus pasveikino Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius.

Apdovanotieji ne tik nuoširdžiai padėkojo už jų visuomeninės veiklos įvertinimą, bet ir dalijosi darbo patirtimi, pasakojo apie mokyklose gyvuojančias jaunųjų šaulių organizacijas, pasiektus laimėjimus, išsakė Šaulių sąjungos vadui vertingus pasiūlymus, pageidavimus.

Renginio dalyviai pasinaudojo proga pasivaikščioti po lietuvių literatūros klasiko Antano Vienuolio-Žukausko namus, kuriuose veikia memorialinis muziejus, pabendrauti.

Anykščiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija