Atnaujintas 2008 sausio 16 d.
Nr.4
(1597)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Atvirukai ir kompozicijos

Jonas PETRONIS

Dusetų specialiosios
mokyklos moksleivių darbeliai

Zarasų krašto muziejus pakvietė į naują parodą. Joje buvo eksponuojami kalėdiniai atvirukai ir kompozicijos. Iš pradžių muziejaus darbuotojai buvo sumanę surengti kalėdinių atvirukų, kurių gausu muziejaus fonduose, parodą, o vėliau nuspręsta pasiūlyti pedagogams paskatinti vaikus patiems nupiešti kalėdinius atvirukus ir paruošti kompozicijas.

Susipažinti su jaunųjų zarasiečių kūryba atvyko pedagogai, miesto bendruomenė. Muziejininkė Danutė Juodkienė papasakojo žiūrovams apie vaikų ir moksleivių darbelius, skirtus šiai gražiai šventei. Originalumu pasižymėjo Dusetų muzikos mokyklos Dailės skyriaus moksleiviai. Jų atvirukai originalūs, jose daug išmonės ir šilumos. Nustebino parodos dalyvius ir Zarasų žemės ūkio mokyklos moksleiviai ir pedagogai, pateikę tris, visų – mokytojų ir moksleivių – kurtas kompozicijas. Originalius dirbinius parodoje pristatė šios mokyklos pedagogė Danutė Gražienė.

Parodos dalyviai domėjosi ir originaliais Degučių, Baibių ir kitų mokyklų moksleivių darbeliais. Lankytojai ilgėliau sustodavo prie Dusetų specialios mokyklos ugdytinių sukurtų atvirukų. Likimo nuskriausti vaikai ir jų auklėtojai pateikė dešimtis darbelių, kuriuose ir žiemos vaizdai, ir Kalėdų senelis, ir žaliaskarė eglutė. Jauniesiems dusetiškiams netrūko ne tik darbštumo, atkaklumo, kruopštumo, bet ir lakios fantazijos. Įdomūs ir pačių jauniausių parodos dalyvių darbeliai. Vaikų darželio „Lakštingala“ vadovė Irena Bagdanavičienė prisipažino, kad juos sukūrė mokytojai, bet ir vaikai daug padėjo. Svarbiausia, kad vaikai kartu kurdami šiuos darbelius daug sužinojo apie Kalėdų šventę. Iš viso parodoje dalyvavo devynių mokyklų moksleiviai.

Per parodos atidarymo iškilmes koncertavo Zarasų meno mokyklos jaunieji muzikantai. Muzikiniai kūrinai ir paroda nuteikė prasmingam susimąstymui, susikaupimui. Su bendraamžių darbeliais moksleivių atostogų dienomis susipažino jaunųjų meno entuziastų bendraamžiai, kurie turėjo progą patirti ne tik meninės kūrybos, bet ir tikro dvasingumo pamokas.

Zarasai

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija