Atnaujintas 2008 sausio 16 d.
Nr.4
(1597)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Lietuvos Sąjūdžio kreipimasis į Lietuvos žmones

Artėja 20-osios mūsų organizacijos metinės. Tai reikšminga gairė visai valstybei, jos naujausiai istorijai.

Lietuvos Sąjūdis, iš pradžių naudojęs dar ir reformininkų žodį „persitvarkymas“, „pertvarka“, 1988 metų pabaigoje užsibrėžė uždavinį pertvarkyti okupuotą šalį į vėl nepriklausomą demokratinę valstybę. Šį įsipareigojimą Sąjūdis, remiamas daugybės geros valios žmonių – sąmoningų Lietuvos piliečių, ištesėjo.

Sąjūdžio nubrėžta kryptis vėl būti laisvoje vakarietiškoje civilizacinėje erdvėje nulėmė Lietuvos vietą ir šių dienų pasaulyje. Atkurdama savo valstybingumą taikioje moralinėje kovoje, Lietuva pelnė visuotinę tautų pagarbą, kuri juntama ir šiandien.

Nelengvose politinėse, ekonominėse ir socialinėse peripetijose mūsų šalis patyrė ir nuostolių. Neįgyvendinti liko Sąjūdžio idealai ir viltys sukurti teisingą, tėvynės meilės, dorovės ir blaivybės pagrindais besiremiančią visuomenę ir valstybę. Kitokie, dažnai nedorovingi, pagrindai arba pagrindų stoka lėmė socialinę atskirtį, vargą, skaudulius, nusivylimus ir gyvybių bei gyventojų netektis. Todėl Lietuvos Sąjūdis kreipiasi į visus geros valios žmones: kviečiame į solidarumo ir artimo meilės talką vardan Lietuvos, kad ji išliktų. Sąjūdis mato esąs reikalingas ir kaip prieš 20 metų, yra pasiryžęs vėl aktyviai tarnauti visuomenei.

Privalome ir perspėti, kad Sąjūdžio vardu nūnai mėgina kalbėti, jo šūkius skelbti kai kurios dviprasmės jėgos. Asmenys, kadaise užgrobę Sąjūdžio įsteigtą dienraštį, neturėtų prašytis, kad tai būtų jiems primenama. Dori žmonės, kurie liko ištikimi Sąjūdžio idėjoms, neturėtų būti klaidinami žodžiais, neatitinkančiais darbų.

Dirbkime ir melskimės.

Ugdykime savyje ir mūsų mažuosiuose Tėvynės ir artimo meilę, neterškime Lietuvos neteisybe, neapykanta, piktadarybėmis ir žudančiu girtuokliavimu.

Netrukdykime Lietuvai atgimti, padėkime jai.

Lietuvos Sąjūdžio Tarybos vardu

Rytas Kupčinskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija