Atnaujintas 2008 sausio 18 d.
Nr.5
(1598)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kaišiadorių vyskupijoje

Stakliškių dekanate

Suvienijo gerumas

Tėvynės sąjungos nariai –
„Gerumo akcijos“ dalyviai

Birštonas. Per Adventą prasidėjusi kasmetinė „Caritas“ akcija „Gerumas mus vienija“ yra esminė kiekvieno krikščionio gyvenimo dalis. Birštono parapijos „Caritas“ savanorės visus metus dirba savo būstinėje, priima ir dalija labdarą, maisto produktus iš Europos Sąjungos fondų. Tačiau Adventas visada yra ypatingas dvasinio susikaupimo metas, o kartu ir aktyvesnės veiklos, savo darbų apmąstymo laikas.

Vienas iš gerumo akcijos akcentų buvo klebono monsinjoro Jono Dalinevičiaus organizuotos susikaupimo dienos kartu su adventine popiete gruodžio 15-16 dienomis. Pamaldoms vadovavo ir homilijas sakė prel. doc. dr. Vytautas Steponas Vaičiūnas. Sekmadienį po šv. Mišių vyko adventinė popietė Birštono kultūros namuose, joje dalyvavo visos Birštono nevyriausybinės organizacijos, parapijiečiai. Literatūrinę muzikinę kompoziciją „Tebūnie Tavo valia, Viešpatie“, skirtą Dievo tarno arkivyskupo Teofilio Matulionio atminimui, atliko aktoriai Č. Stonys, S. Sipaitis ir V. Zaremba.

Prie gerumo akcijos ypač prisidėjo Tėvynės sąjungos Birštono skyriaus nariai, vadovaujami Vytauto Šeškevičiaus: aukojo drabužius, maisto produktus. Birštono vicemerė Marytė Gudonytė su Birštono bendruomenės centro narėmis paruošė lauknešėlius daugiavaikėms šeimoms ir vienišiems žmonėms. Onutės Velykienės UAB „Lateksa“, gaminanti lino ir medžio dirbinius, paaukojo kojinių, megztų šlepečių, masažinių pirštinių, kuriuos išdalijome seneliams ir ligoniams.

Gruodžio 19 dieną Birštono „Carito“ namuose susirinko „Caritas“ narės, jaunieji karitiečiai, Birštono gimnazijos pradinių klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos Romos Malinauskienės, Tėvynės sąjungos, „Bočių“ draugijos, klubo „Viltis gyventi“ atstovai, vicemerė M. Gudonytė su bendruomenės centro narėmis. Tą dieną rengiamės lankyti ligonius ir vienišus senelius – tai jau tapo Gerumo akcijos tradicija. „Caritas“ narės paruošė lauknešėlius, suplanavo aplankyti per 50 ligonių ir vienišų senelių. Džiaugiamės, kad kasmet prie šios akcijos prisijungia vis daugiau žmonių. Muzikos mokyklos mokiniai grojo, moksleiviai giedojo giesmes, deklamavo eilėraščius. Žmonėms labiausiai reikia dėmesio, meilės, bendravimo, o mūsų dovanėlės – tos meilės išraiška. Užgimstančiam Kūdikėliui irgi reikia dovanų. Tad nutarėm, kad mūsų maži darbeliai, meilė ir dėmesys greta esančiam, o ypač ligoniui, bus geriausia dovana Jėzui. Taip besišnekučiuodami sulaukėme ir Kalėdų senelio, kurį pasitiko vaikai. Senelis pavaišino visus saldainiais, pagyrė mūsų gražų sumanymą aplankyti ligonius. Palydėję senelį ir mes išėjome lankyti ligonių ir senelių. Kartu su karitietėm ėjo po du mokinukus. Nešėm lauknešėlius, kalėdaičius, mokinių atvirukus. Vaikai sveikindami giedojo giesmes, deklamavo eilėraščius.

„Caritas“ narės nuoširdžiai dėkojo visiems Birštono gyventojams, prisidėjusiems prie „Gerumo akcijos“, ypač vicemerei M. Gudonytei ir bendruomenės centrui, Tėvynės sąjungos nariams ir jos pirmininkui Vytautui Šeškevičiui, mokytojai R. Malinauskienei, aktyviam „Caritas“ rėmėjui Zenonui Survilai, bendruomenės namų administratorei Vilmai Tamošiūnaitei.

Tegul Kūdikėlis Jėzus būna tarp mūsų, palaiko gražų bendravimą, tarpusavio meilę ir pagarbą.

Stasė BELICKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija