Atnaujintas 2008 vasario 1 d.
Nr.9
(1602)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Unikalus projektas „Pilnų namų bendruomenėje“

Rūta Averkienė

„Pilnų namų bendruomenėje“ pagal
senovės vienuolynų tradicijas tarsi
pažintinė gamtos knyga įrengtas
herbulariumas – vaistinių augalų daržas

Šalia Panaros kaimo įsikūrusioje katalikiškoje bendrijoje „Pilnų namų bendruomenė“ jau dvejus metus įgyvendinamas projektas „Vaistažolių ūkis Panaroje kaip aplinkai palankaus ūkininkavimo Dzūkijos nacionaliniame parke pavyzdys“. Baigiamojoje šio projekto konferencijoje, kurioje projektas buvo pristatytas visuomenei, dalyvavo ir rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša.


Arkliui sustojus ir vežimas nebejuda

Biržų rajono policijos komisariato
viršininkas, vyresnysis
komisaras Eugenijus Šopis
Autoriaus nuotrauka

Policiją galima girti, peikti, kritikuoti, netgi su žeme sumaišyti, tačiau be jos jokiu būdu neišsiverstume. Kaip gyvena provincijos tvarkdariai, į „XXI amžiaus“ korespondento Broniaus VERTELKOS klausimus atsakė Biržų rajono policijos komisariato viršininkas, vyresnysis komisaras Eugenijus ŠOPIS.

 

Lietuva įsiliejo į Šengeno erdvę. Vadinasi, nebeliko jokių barjerų keliauti?

Šengeno susitarimas panaikino Europos Sąjungos šalių vidines sienas. Be abejo, žmonėms tai patiks, tačiau nuvykę į kaimyninę valstybę jie privalės laikytis tam tikrų taisyklių. Išvykstant iš savo šalies vis tiek reikės pasiimti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus, kadangi užsienyje bet kada policijos pareigūnai gali paprašyti juos pateikti, kad įsitikintų, jog tikrai esi Europos Sąjungos, o ne kokios nors kitos šalies pilietis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija