Atnaujintas 2008 vasario 6 d.
Nr.10
(1603)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Skulptoriaus piešiniai

Rūta Averkienė

Skulptorius Gediminas Piekuras

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta skulptoriaus Gedimino Piekuro piešinių paroda. Jos autorius – vienas iš garsios menininkų šeimos narių. Varėnoje ne kartą buvo pristatyti jo brolio Marijaus bei tėvų – praėjusiais metais į nebūtį išėjusių Marijos Rožanskaitės ir Igorio Piekuro – kūrybos darbų parodos. Tuo tarpu Gediminas savo kūrybą varėniškiams pristatė pirmą kartą. Tai aštuntoji personalinė autoriaus piešinių paroda.

Parodoje pristatyta septyniolika piešinių, sukurtų maždaug per dešimtį metų. Tai spalvoti ir nespalvoti piešiniai, atlikti grafito technika ir spalvotais pieštukais, kuriuose atgyja peizažai, natiurmortai, aplinkos detalės. „Intuityvusis ekspresionizmas“, – įvardijo pats menininkas savo darbų pobūdį.

Atidarant parodą, jos autorius prisipažino, jog piešimas jam teikia ramybę. Tai įspūdžių, minčių, gamtos motyvų atspindžiai. „Visa tai individualu, todėl piešiniai neturi konkrečių pavadinimų. Aš juos vadinu pagal tam tikras siužete vaizduojamas detales, pavyzdžiui, rūkas, Peterburgas, akis, Karibų jūra, raudona žuvis, Nida, pieva, žalia arbata, pėda, mamuto iltis ir t. t. Tai drauge ir galimybė žiūrovui tarsi pačiam dalyvauti kūrybiniame procese, laisvai mąstyti ir interpretuoti...“, – sakė parodos autorius.

Menininką pasveikino ir kūrybinės sėkmės linkėjo rajono mero pavaduotojas Alvydas Valeiša ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė, grojo „Ąžuolo“ vidurinės mokyklos pirmokėlių kapela.

Paroda veiks iki vasario 11 dienos.

Varėna

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija