Atnaujintas 2008 vasario 15 d.
Nr.13
(1606)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Sveikinimai vargoninkui – seniūnui

Po Sumos su gimtadieniu
pasveikintas Nemakščių
seniūnas ir vargonininkas
Remigijus Laugalis (dešinėje).
Kairėje – klebonas
kun. Stasys Šlepavičius
Autorės nuotrauka

Nemakščiai. Vasario 3-iąją, sekmadienį, po Sumos šv. Mišių parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius kvietė nemakštiškius pasveikinti miestelio seniūną Remigijų Laugalį artėjančio gimtadienio proga.

R. Laugalis yra ne tik seniūnas – jis tarnauja savo žmonėms ir kaip bažnyčios vargonininkas. Dėkodamas sveikintojams R. Laugalis ištarė įprastą šių dienų žmogui frazę, jog laikas bėga nepaprastai greitai, nes Nemakščiuose jis jau 24 metai. Tai išties netrumpas laiko tarpas, todėl parapijos žmonės jau neįsivaizduoja bažnyčios be galingo savo vargonininko balso. Turbūt toks jau yra Dievo planas – padovanoti išskirtinį balsą žmogui, kuris nepavargs Jį garbinti skambiomis giesmėmis.

Tą popietę R. Laugalį sveikino žmonės, kurių gyvenimas ir veikla su juo susiję dėl įvairių priežasčių. Pirmiausia, bažnyčioje susirinkę žmonės savo širdyse meldė jam Dievo palaimos. Parapijos klebonas džiaugėsi, kad šv. Mišios, kuriose gieda vargonininko vadovaujamas choras, visuomet būna iškilmingos ir keliančios dvasią. Patys choristai, sveikindami Remigijų, išreiškė viltį, kad jam dar ilgai užteks jėgų ir laiko šiai veiklai. Nemakščių instrumentinis ansamblis taip pat neįsivaizduoja savo veiklos be Remigijaus balso ir iniciatyvos… Sveikinimo žodį tarė ir seniūnijos darbuotojai.

Paradoksalu, kad mums skirtas laiko tarpas šioje žemėje labai trumpas, bet pagal žmogui duotas galimybes jis per ilgas, kad galėtume prisiminti viską, kas mums nutinka. Paprastai mūsų gyvenimas susideda iš prasmingų akimirkų – kartais linksmų ir žavingų, kartais liūdnų ir skausmingų – o kasdienybė pasimiršta. Todėl savo ir Jus supančių žmonių vardu linkiu, kad tų prasmingų akimirkų, kurios džiugina, būtų kuo daugiau. „Pasaulis būtų geresnis, jeigu kiekvienas daugiau šypsotųsi. Tad šypsokitės ir džiaukitės, kad Dievas Jus myli“ (Motina Teresė).

Daiva Visockienė,
pastoracinės tarybos valdybos narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija