Atnaujintas 2008 vasario 20 d.
Nr.14
(1607)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Nei žvirblio saujoj, nei jaučio girioj

Prezidentas Valdas Adamkus pasirašė Atominės elektrinės (AE) įstatymo pataisas, numatančias steigti nacionalinį investuotoją „Leo LT“, kuris turėtų pastatyti atominę jėgainę ir energijos jungtis su Vakarais.

Vasario 6 dieną per trisdešimt Lietuvos likimui neabejingų visuomeninių organizacijų atstovų buvo susirinkę Daukanto aikštėje išsakyti moralinę paramą Respublikos Prezidentui – paraginti jį atsispirti neskaidriam oligarchiniam valstybės valdymui ir likti su savo tauta. Prezidentas pilietinę akciją stebėjo, tačiau moralinės paramos nepriėmė, neskaidriam oligarchiniam valstybės valdymui neatsispyrė, neliko su tauta, o nuėjo su „valstybininkais“ ir prekybininkais. Tariant, kad geriau žvirblis saujoj, nei jautis girioj, atrodytų, kad valstybininkai ir prekybininkai laimėjo, o tauta pralaimėjo. Ar taip iš tikrųjų jau nutiko?

AE įstatymo pataisos, numatančios steigti nacionalinį investuotoją „Leo LT“, tėra popierėlis, kuris nei valstybininkams, nei prekybininkams iškart jokių dividendų negali duoti. Dividendai dar tik šviečiasi, o kasdienį pelną VP grupei per jos valdomas „Maximas“ iš tikrųjų uždirba neva pralaimėjusioji tauta. O jei tauta liausis jai dirbti, apsieis be „Maximų“, net perspektyvoje neliks dividendų, neliks ir žvirblio saujoj. O giria, matuojant metais, toli – apie 2020 metus. Ir dar nežinia, ar ten riebus jautis (pelninga AE), ar nususęs veršis. O gal net tokio veršio nebus...

Oligarchinį valstybės valdymą tauta jau pajuto, atsiranda esmingų pasipriešinimo ženklų. Sulauksime ir Seimų kokybės kaitos, kitąmet prezidentą rinksim – antrosios prezidento Valdo Adamkaus kadencijos „nuopelnus“ bei pastarąjį pasirinkimą liks palydėti į pelnytą užmarštį.

O tautai, užuot gainiojus menamus žvirblius ir jaučius, ateityje linkėkime įžvalgumo ir išminties renkant valdžias.

Algimantas Zolubas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija