Atnaujintas 2008 vasario 22 d.
Nr.15
(1608)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Klaipėdoje paminėta Pasaulinė ligonių diena

Kun. Saulius STUMBRA

Vyskupas Jonas Boruta, SJ,
šventina naująją ligoninės koplyčią.
Iš kairės: ligoninės vyr. gydytojas
Jonas Sąlyga, vyskupas Jonas Boruta
ir kunigas Saulius Stumbra

Vyskupas ir kunigai su reabilitacijos
skyriaus darbuotojais

Vyskupas lanko ligonius

Jau šešioliktą kartą visas krikščioniškas pasaulis kreipia žvilgsnį į sergančiuosius Pasaulinės ligonių dienos proga. Vasario 11 dieną Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje lankėsi Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, lydimas generalvikaro prel. dr. Juozo Šiurio. Ganytojas bendravo su medicinos personalu, lankėsi kardiologijos ir neurologijos skyriuose, sergantiems linkėjo vilties ir pasitikėjimo Dievu. Ligoniai buvo maloniai nustebinti bei sujaudinti ganytojo vizitu. Kiekvienam atminčiai vyskupas paliko Šiluvos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslėlį ir palaimino.

Aplankęs sunkiai sergančiuosius, vyskupas aukojo šv. Mišias, į kurias susirinko vaikštantys ligoniai ir medicinos personalas. Vyskupas J. Boruta, SJ, Mišių įžangos žodyje priminė, jog šiemet švenčiami jubiliejiniai Lurdo metai. Popiežius Jonas Paulius II Ligonių dienai parinko vasario 11-ąją – Lurdo Dievo Motinos minėjimą, tuo primindamas, kad Marija pirmoji skuba sergančiam pagalbom, kaip skubėjo užtarti jaunikių Galilėjos Kanos vestuvėse.

Homilijoje ganytojas pristatė popiežiaus Benedikto XVI laišką šių metų Ligonių dienai. Ganytojas linkėjo vilties ir kvietė nenusiminti, jei šiandien ir kamuoja kūno liga, nes, pasak vyskupo, nė vienas nesame nuo jos apsaugotas.

Kartu su vyskupu Mišių aukoje meldėsi prelatas dr. Juozas Šiurys, kanauninkas Jonas Paulauskas, Šv. Kazimiero parapijos kunigai: klebonas dr. Romualdas Vėlavičius, dr. Darius Trijonis ir mgr. Saulius Stumbra. Gražiai skambėjo Klaipėdos grigališkojo choralo studijos (vad. V. Budreckis) atliekamos senosios liaudies giesmės.

Baigiantis šv. Mišioms Jūrininkų ligoninės vyr. gydytojas dr. Jonas Sąlyga įteikė Telšių vyskupui padėkos raštą už nuolatinį rūpestį ligonine.

Bet tuo iškilmės nesibaigė. Visi dalyvavusieji buvo pakviesti į naująją ligoninės koplyčią. Ligoninės vadovybės rūpesčiu įrengta erdvi, šviesi, meniška koplytėlė sergantiesiems. Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, ją pašventino ir linkėjo visiems čia besigydantiems išlikti sveikiems ir kūnu, ir dvasia. Paskui vyskupas aplankė Klaipėdos universitetinę ligoninę.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija