Atnaujintas 2008 vasario 22 d.
Nr.15
(1608)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Lekėtiškiai minėjo dvi sukaktis

Kun. Juozas Fakėjavas

Vasario 16 dieną, šeštadienį, Lekėčiuose buvo minimos Lietuvos valstybės atkūrimo 90-osios metinės. Be to, sukako 80 metų, kai Lekėčiuose buvo pastatytas Lietuvos Nepriklausomybės paminklas (1928 m.).

14 val. Lekėčių Šv. Kazimiero bažnyčioje buvo švenčiama Eucharistija, kuriai vadovavo klebonas kun. Gediminas Marcinkevičius. Savo homilijoje kunigas priminė apie Dievo dovanotą ir į žmogaus širdį įdėtą laisvės troškimą, taip pat pabrėžė, jog žmogaus gyvenimas, šeima, visuomenė bei tauta turi būti statomi ant meilės ir žmogiško orumo pamatų.

15 val. vyko paminėjimas prie Nepriklausomybės paminklo miestelio centre: buvo iškilmingai pakelta Lietuvos Respublikos vėliava,  susirinkusiuosius pasveikino ir Lietuvos nepriklausomybės istoriją priminė Lekėčių laisvalaikio centro kultūrinių renginių organizatorė Vaida Brazaitienė. Lekėčių seniūnas Jonas Albinas Kubilius uždegė atminimo žvakeles ir padėjo gėles prie paminklo, o Lekėčių vidurinės mokyklos dramos kolektyvo merginos, pasipuošusios tautiniais kostiumais, apjuosė paminklą pušų girlianda. Visi susirinkusieji sugiedojo Lietuvos himną, pagerbė žuvusius už tėvynės laisvę tylos minute.

Paskui šventė persikėlė į Lekėčių laisvalaikio centrą. Programą pradėjo Lekėčių vidurinės mokyklos dramos kolektyvo merginos (vad. V. Brazaitienė) judesio ir muzikos kompozicija „Lietuvai“, paskui koncertavo Lekėčių laisvalaikio centro vaikų choro mergaitės (vad. Violeta Belevičiūtė). Pabaigoje moksleiviai parodė spektaklį „Gyvenimo pamokos“ apie nesenstančias žmogaus vertybes ir jaunatvišką veržlumą.

Po šventės miestelio gyventojai ir svečiai skirstėsi su giedra nuotaika, dalindamiesi šventės įspūdžiais.

Lekėčiai, Šakių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija