Atnaujintas 2008 kovo 14 d.
Nr.21
(1614)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Abiturientų laiškas

Ar tikrai „vietoj kuprinių – ginklai ir kaukės“? Ar galima taip teigti, kad keli mokiniai – visos bendruomenės veidas?

Kauno Stasio Lozoraičio vidurinėje mokykloje mes, mokyklos abiturientai, mokomės jau dvylika metų. Tai – mūsų antrieji namai, kuriuose miela, jauku, mokoma dvasinių vertybių, pagarbos šalia esančiam, supratingumo. Žinoma, nėra namų be dūmų. Taip ir mūsų mokyklos vardą praėjusią savaitę sutrypė keli garbės jai nedarantys mokiniai. Bet ar visi tokie?

Norėtume paprieštarauti „Lietuvos ryto“ korespondentei J. Pekarskaitei, kuri straipsnyje „Vietoj kuprinių – ginklai ir kaukės“ teigia, kad „...netyla kalba apie penkis čia išugdytus nusikaltėlius“. Nedžiugina ir straipsnyje įdėta mokyklos nuotrauka, nes tokiu būdu tik iš neigiamos pusės yra reprezentuojama S. Lozoraičio vidurinė mokykla. Supratome tendencingą laikraščio straipsnį, bet čia mokosi ne tik nusikaltėliai, ne tik gėdą darantys mokiniai.

Mes turime kuo didžiuotis. Visų pirma sportiniai laimėjimai – jau daug metų mūsų mokykla yra viena sportiškiausių Kauno mieste (garsėja gimnastai, kurie nuolat pirmauja respublikoje, prizines vietas laimime kvadrato varžybose ir t. t.). Esame patenkinti ir akademiniais pasiekimais – dalyvaujame olimpiadose, konkursuose, valstybinių brandos egzaminų rezultatai rodo, kad esame geriausi iš mikrorajono mokyklų, mūsų buvę moksleiviai sėkmingai studijuoja universitetuose. Mokykloje dažnai vyksta įvairūs renginiai, kurių metu skiepijama meilė tėvynei, pilietiškumo jausmas. Todėl dažnai drąsiai galime teigti – mokykla moko būti pozityviais Lietuvos piliečiais

Tai, kas išaiškėjo praėjusią savaitę, yra nedovanotina, todėl kovo 6 dieną buvo organizuota akcija „SMURTUI – NE“. Mokyklos mokiniai raštiškai pasmerkė esamų ir buvusių mokinių poelgį.

Negalima visos bendruomenės tapatinti su keliais paaugliais. Mes, abiturientai, didžiuojamės savo mokykla.

Kauno Stasio Lozoraičiom vidurinės mokyklos abiturientai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija