Atnaujintas 2008 kovo 19 d.
Nr.22
(1614)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Šventinis minėjimas ir šviesuolių pagerbimas

Laima Macytė

Kovo 11-osios vidudienį radviliškiečiai rinkosi į parapijos bažnyčią maldai ,,Už Tėvynę Lietuvą“. Šv. Mišių metu prisiminti ,,Žaliosios“ rinktinės partizanai, žuvę už Lietuvos laisvę 1946-1948 metais Pagerbti kovos brolius atvyko dimisijos majoras Viktoras Šniuolis, žuvusiųjų artimieji, Savivaldybės tarnautojai, miestiečiai. Radviliškio parapijos klebonas dekanas kun. Gintas Sakavičius susirinkusiems priminė, kad ,,Laisvė – didelė Dievo dovana tautai. Tačiau žodis laisvė yra neatsiejamas nuo kito žodžio atsakomybė. Būdami laisvi, privalome jausti atsakomybę už kuriamą ateitį. (...) Laisvė gimsta kančioje ir už ją reikia kovoti, tik šiandien ne su ginklu rankoje, o apsisprendžiant gyventi laisviems vidumi“.

Po šv. Mišių Kultūros rūmų salėje prasidėjo šventinis minėjimas ,,Šalis ta Lietuva vadinas“. Apie Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės ištakas minėjimo dalyviams priminė dokumentinis filmas ,,Atgimimo banga“. Pirmasis laisvės fakelas sąstingio metais buvo Romo Kalantos auka. Mitingas Vilniuje prie Adomo Mickevičiaus paminklo atkreipė dėmesį į Molotovo-Ribentropo paktą, kuomet Lietuva buvo okupuota. Per Lietuvą nuvilnijo Sąjūdžio mitingai, keldami tautos dvasią ir atmintį. Sugrąžinta Vilniaus Arkikatedra tarsi išėjo į Lietuvą pas savo vaikus... Pagaliau – 1990 m. kovo 11-oji!.. Dokumentiniai kadrai priminė trumpą ir netolimą kelią iki Laisvės pavasario.

Susirinkusiuosius su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo švente pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Jonas Povilaitis. Rajono vadovai pagerbė iškiliausius Radviliškio rajono seniūnijų šviesuolius. Seniūnijų šviesuolių titulus pelnė arti dvidešimt rajono žmonių.

Nominantams ir susirinkusiems koncertavo Šeduvos miesto kultūros namų liaudiškos muzikos kapela ,,Užuovėja“, Baisogalos moterų vokalinis ansamblis, Pakiršinio kultūros namų vyrų vokalinis ansamblis ,,Dainava“, Radviliškio miesto kultūros centro vokalinis duetas Vaiva Diržinauskytė ir Romualdas Juzukonis, Mažeikių vaikinų vokalinis ansamblis ,,Ventučiai“, vokalinis duetas Kęstutis Norys ir Laimonas Grebliauskas, Radviliškio miesto kultūros centro merginų šokių kolektyvas, Alksniupių kultūros namų šiuolaikinių šokių ,,Vaiga“ ir senjorų šokių kolektyvai, 2008 metų ,,Dainų dainelės“ konkurso Šiaulių apskrities laureatai, Radviliškio muzikos mokyklos auklėtiniai Robertas Cilinginovas, Berta Timinskaitė, merginų vokalinis ansamblis.

Radviliškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija